Home Hardver Android alapú laptop a Lenovotól

A Lenovo számára nem ismeretlen terület az Android, több mobiltelefont és táblagépet is készítettek már a Google operációs rendszerével. Most úgy tűnik, megpróbálkoznak egy Android alapokon nyugvó laptoppal is.

Az ilyen készülékek érkezéséről már korábban is lehetett olvasni pletykákat, hivatalosan azonban csak a napokban erősítette meg a Lenovo. A sorozat első darabja egy könnyű, hordozható kisméretű laptop lesz, az  Lenovo A10. A készülék képernyője 10.1 hüvelyk átmérőjű lesz, így inkább a netbook kategóriába sorolható. Az érintőképernyő felbontása 1366 x 768 pixel lesz, míg az erőről  a négy Cortex-A9 magot tartalmazó 1,6 GHz-es RK3188  processzor és 2GB RAM fog gondoskodni. Az A10 természetesen tartalmaz microSD foglalatot, VGA kamerát, két USB 2.0 portot, és HDMI kimenetet is.

1010_Lenovo_Ideapad_A10_1_0

A kevesebb mint 1 kilót nyomó készülék legvastagabb pontja nem fogja elérni a 2 cm-ert sem. Operációs rendszere az Android 4.2 Jelly Bean lesz, amelyet azonban jelentősen átszabott a Lenovo. A hivatalos áráról még nem tudni, de becslések szerint a 249 dollárnak megfelelő áron lesz kapható, Európában, Afrikában és Ázsiában.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá