Üdvözlet

A MobileGeeks.hu weboldal két, korábban indított, szintén mobilokkal foglalkozó blog összeolvadásából keletkezett. Az Android blog (android.rook.hu) és a Windows Phone blog (windowsphone.rook.hu) oldalakat szintén mi üzemeltettük, de úgy láttuk jónak, hogy a következő megújulási hullámnál a két oldalt egyesítsük. Persze ez furán hathat, hiszen egymással két ellentétes mobil platformról beszélünk, ám Mi azt gondoltuk, attól, hogy valaki elkötelezi magát egyik, vagy másik oldal mellett, még érdekesek lehetnek számára, más mobilos újdonságok.

Így persze sokkal nagyobb terhet vettünk magunkra, hiszen nemcsak Android és Windows Phone világáról fogunk ezentúl írni, hanem igyekszünk figyelmet szentelni más rendszerekre is, amelyekkel mi szimpatizálunk. Így például elég jelentős időt fogunk szentelni a Firefox OS hírekre, és az Ubuntu Touch-on rajta is tartjuk a szemünket. Nem kizárt, hogy egy-egy iOS hír is becsúszik, de a fő vonalakat inkább az előbb említett rendszerek képviselik.

Egy kis múlt

Az Android blogot még 2009-ban indítottuk el, amikor még igazán nem volt felkapott a rendszer, az Android valahol 1.6 és 2.1 között járt. Pár év alatt elég népszerűek tudtunk lenni a hazai blogok között, még úgy is, hogy mi abszolút egyedül, és hobbi projektként foglalkoztunk az oldallal. Sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a Telenor-ral, így többek között elmondhatjuk, hogy ott voltunk, amikor megszületett az Android Workshop, ami mára már inkább Okostelefon Akadémia néven fut. A Telenornak hála ott lehettünk emellett még a hazai Androidos Google Maps bejelentésnél is, ami egy életre szóló élmény volt számunkra. Az Android blogra közel 1000 cikk született, több gyártó termékét tudtuk elsők közt tesztelni.  Az offline médiába is sikerült egy picit betörünk, két PC WORLD-ös kiadványban is megjelentek írásaink, ezzel szintén elősegítve az Android hazai elterjedését.

A Windows Phone blog egy nagyon kis oldalhajtás volt az androidos oldal mellett, kevesebb figyelem irányult felé, de ezen igyekszünk javítani. Rövid idő alatt azért közel 200 cikket sikerült erről a platformról is írni. A platform iránti érdeklődésünket az is növelte, hogy mi is szert tettünk egy ilyen készülékre, és ekkor döntöttük el, hogy megpróbálunk ennek is egy kis népszerűséget teremteni idehaza.

Kapcsolat

Ha szeretnétek felvenni velünk a kapcsolatot, annak mi csak örülünk. Szívesen mutatunk be új, hazai alkalmazásokat, játékokat, de telefon és táblagép teszteket is vállalunk. Keressetek bennünket a következő címeken:

(Sajtóközleményeket csak akkor közlünk le, ha az oldal témájához passzol)

Adatvédelem

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-70313/2013.

Adatvédelmi szabályzat