Home Teszt Samsung Galaxy S 2 – A nagyképű

Első pillanatra ennyi jutott eszembe róla. Nagyképű. A mobil tényleg rendkívüli méretekkel rendelkezik első látszatra, ezért nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő választás, már csak a fizikai paraméterei miatt.

Harmadik Samsung teszt telefon jár nálunk, és hát eddig magasan a Galaxy S II a legnagyobb és legdrágább mobil. Mivel már számtalan teszt bemutatta a készüléket, így megpróbáljuk egyrészt a száraz dolgokat elhagyni, és csak pusztán a saját véleményünket leírni. Illetve, ha jönnek érdeklődések és kérdések a mobillal kapcsolatban, megpróbálunk válaszolni rá.

Az első pár perc használat után az érzelmeim vegyesek. A telefonnal semmi komoly baj nincs, megnyugtatok mindenkit. A szoftver kiforrott (Android 2.3.3 és Touchwiz 4), nyoma sincs botladozásnak, nem kell lagfixelni, mint anno az elődnél, a hardver pedig élvonalbeli, ez látszik, érződik. Rezzenéstelen váltások a SUPER AMOLED+ kijelzőn, szokni kell, na. Az én részemről első – és lényegében egyetlen – problémához meg is érkeztünk. A „telefon” méretei már a használhatóság határát súrolják. Nincsen kicsi kezem, sőt mondhatni, hogy az ujjaim hosszabbak az átlagosnál mégis néha gondot okoz a kijelző aljáról a tetejére navigálni úgy, hogy közben tartom is azzal a kézzel a mobilt. Ha nálam ez a probléma jelentkezik, akkor a női vásárlóknál határozattan jelen lehet. A Galaxy S-t tehát lehetett még pink színben árulni a lányoknak, a S II-nél már nem olyan biztos, hogy olyan jól működne ez a marketing. (Arról nem is beszélve, hogy kapacitív kijelzők nem kedveznek a műkörmöknek.) A telefon a SGS-hez képest méretben nőtt, súlyban viszont nem, pár grammot még sikerült is faragniuk a tervezőknek.

Továbbra is a készüléket forgatva, kívülről nézve megdöbbentőek a méretei. Már túl vagyok azon, hogy mekkora kijelzője van (4.3), most inkább sokkol, hogy mindezt milyen kicsi házba sikerült belereszelni a távol-keletieknek. Rettentő vékony a mobil. Elől a teljes felületet az óriáskijelző uralja olyannyira, hogy még egy Samsung felirat sincs a telefonon. Alul középen egy fizikai gomb, jobb oldalt a szokásos vissza, bal oldalt pedig a szintén régi ismerős menü – érintő – gombok vannak. A hátlap recés, hasonlóan a Galaxy Ace-hez. Hosszabb kézben tartás esetén – játék, vagy sorozat nézés – sem izzad bele a tenyerünkbe. A hátlapot egyedül a Samsung felirat, és a 8 megapixeles kamera képe töri meg. A kamera munkáját a LED vaku segíti rossz fényviszonyok miatt, semmi extra, teszi a dolgát.

A kijelző fényereje iszonyatos, szinte vágja a teret, nem érdemes állogatni, a telefon jól tudja kezelni a helyzeteket, és saját maga állítja a megfelelő fényerőt. Háttéreffektus néven fut egy profilválasztó, amivel a színek mélységét tudjuk beállítani (Dynamic, Szokásos, Film), igazából mindegyik megszokható, szerethető – érdekes, hogy a „Dinamikus” szó nem került bele a fordításba, vajon miért?

Első körben ennyi, a telefon felkerül töltőre, a programok még felkúsznak rá éjjel, és pár napig „élesben” teszteljük, megnézzük, hogyan viselkedik egész napos használat alatt. Vajon befér zsebekbe? Vajon mennyit bír ki egy feltöltéssel? Mit szól hozzá egy vérbeli iOS fan és egy geeknek mondható lány.

Annyi biztos, hogy már most azon gondolkozom, hogy milyen országnak nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, nem nagyon szeretném visszaadni a telefont. A jót megszokni könnyű, és pár óra próbálgatás után is visszanézve a régi telefonra aprónak tűnik a kijelző, szinte játéktelefonnak. A készüléket most is a Telenor Magyarország Zrt-től kaptuk tesztelésre.

15 hozzászólás to this post
 1. Az enyémen van Samsung felirat az elején, tudtommal csak a preview verziókon nem volt, erről azért illett volna egy kis tájékoztatás…
  (amennyiben nem így van elnézést kérek…)

  Valóban nagy, számomra inkább a szélessége mozog az elviselhetőség határán, de különben remek telefon.
  2X-et terveztem, de a mobilaréna fórumát olvasgatva el ment tőle a kedvem valamint a Telenor hihetetlen hitvány tarifákat kínál, ezért tipliztem a T-hez.

 2. @Hassan: koszi a tájékoztatást, akkor valószínű h preview verzió, csak végigpörgettem este több oldalt (hun/eng) elsőre mindenhol ilyen videókba futottam 🙂

  2x-rol miért tettél le? mi volt a konkrét oka?

 3. Fórumon olvasgattam, hogy rengeteg random újraindulás volt, akksi problémák, ki nem jelzett hívások(ezek egy része fogható a Telenor hálózatra is). És ahogy észre vettem, nem volt olyan firmware/os verzió, rom ami mindenkinél, egységesen megoldotta volna a problémákat.

  Persze sok okos mondogatja, hogy pont az a szép az Androidban, hogy bármilyen romot fel lehet tenni. Én nem azért veszek telefont 100k-ért, hogy atom romokat telepítsek rá, amik vagy működnek vagy nem.

  Nagyon sajnálom, mert felépítésben és méretben sokkal jobban bejön az 2X. A másik pedig pedig a Telenor elcseszett tarifái.

 4. Két napi használat után a pozitívumokat nem ismételgetném, hanem az általam felfedezett és számomra nagyon lelombozó hibákat szedném csokorba.
  1. Az ébresztés funkció kikapcsolt állapotban nem működik. Ha a teló hangjára akarsz ébredni, akkor bizony állandóan bekapcsolva kell lenned. Ilyen hiba (vagy direkt szándék?) ennél a kategóriánál nagyon bosszantó.
  2. Az SMS üzenetek nincsenek a megszokott mappákba sorolva. Egyes személyekkel folytatott „beszélgetéseknek” titulálja a rendszer. A két fél üzenetei eltérő háttérszínű buborékokban jelennek meg. Ez még nem lenne baj. A gond ott kezdődik, hogy ezeket az üzeneteket nem lehet továbbküldeni, a szép szerelmes SMS-eket megtartani és archiválni, a törléssel a teljes „beszélgetés-lánc” elveszik.
  3. Szinkronizáltam a gmail-es postafiókommal a gépet, így a névjegyek között megjelent mindenki aki ott volt. Ez az üzenet írásakor zavaró, mert a legtöbbünk SMS-t a telefonjában szereplő partnereinek küld.
  4. Ha olyan telefonszámot hívunk ahol számokat kell bepötyögni (pl. banki azonosításhoz) akkor előtte állítsuk át a képernyő lekapcsolásának – általában rövidre szabott – idejét hosszabbra, mert nagyon kellemetlen tud lenni, ha telefonálás közben elsötétedik a képernyő.
  Számomra elsősorban az 1. és 2. pont alatti hibák fájnak a legjobban.

 5. Ahogy olvasgatom a különféle bel- és külföldi fórumokat, Androidos telefonokon egyszerűen NEM működik a kikapcsolt állapotban történő ébresztés. Tehát nem csak Samsung Galaxy S II-n, hanem semelyiken sem, még a Google telefonján sem.
  Egyetlen „épkézláb” megoldásként mindenfelé az Airplane-üzemmódba történő kapcsolást szokták ajánlani. Így kikapcsol az összes rádió (telefon, wifi, bt) viszont marad ébresztőórád.
  Kissé ciki, de ez van. Talán az lehet az oka, hogy ezek a kütyük elsősorban már számítógépek és nem telefonok. Ennek megfelelően pedig nem pikk-pakk bootolnak, mint egy Nokia 2110. 🙂
  Biztos lenne rá megoldás pedig: bele kéne tenni a teló „BIOS”-ába egy Androidból állítható alarm clock funkciót, ami kikapcsolt állapotból feléleszti a cuccot, majd bootolás után az Android észrevenné, hogy nem nyomógombos bekapcsolás van, hanem alarm és innen már hívná is a csörgőórát…

 6. Bocs, még csak annyit kérdeznék a Telenorosoktól, hogy a telefon kezelőfelülete nincs telerondítva Telenoros logókkal meg bootképernyőkkel, funkciókkal, funkció-hiányokkal?
  Én Telenoros (Pannonos) vagyok tizenéve és hűségakcióban hozzámvágnák 109-ért (96 ha tarifahűséget is vállalok, de az már nem tetszik).

 7. Nna, megvettem én is a Telenornál. Az SMS kezelése tényleg szokatlan, illetve abszolút nem jön be. A Google erőlteti ezeket a „beszélgetéseket”, már a gmail-ben is. SMS-eknél egyszerűen mást szoktunk meg. Úgy vélem, kénytelenek leszünk keresni valamit a marketen a 27443 SMS program közül helyette. 🙂

  A szinkronizáció dettó. Ráadásul én telepítettem a Skype-ot is és természetesen az ottani partnereimet is behajította a telefonkönyvbe. Kössz… Mondjuk mintha kérdezte volna telepítéskor, hogy szinkronizáljon-e. Nem baj, majd máskor jobban figyelek.

 8. Ha a buborékra hosszan rányomsz, akkor egyesével is törölheted az sms-t 🙂

  mondjuk az tényleg bosszantó, hogy a telefon ébresztőnél nem kapcsol be :(((

 9. Sziasztok!
  Nekem Galaxy SII-vel kapcsolatban lenne kérdésem, illetve problémám.Jó „kis” telefon, meg vagyok vele elégedve, viszont két problémával, hibával is találkoztam. Az egyik, hogy kamera üzemmódban van a kijelzőn egy sötét kör alakú 5 mm-es folt a kijelző jobb alsó harmadában. És nem az optika piszkos. A másik pedig, hogy mostanában sokszor kikapcsol, újraindul, de valamikor napokig nem csinálja, valamikor meg 10 percenként. A legújabb szoftver van rajta, szóval a szoftverfrissítésen már túl vagyok. Valaki találkozott már ilyen problémával,valami ötlet, tanács a visszavitelen kívül?

  Köszi

 10. @scover: gyári beállítások visszaállítása, sd kártya formázása, programok visszarakása folyamatosan, és nézni, hogy melyiktől lehet instabil.

 11. Úgy látszik ez a probléma minden csodaandroidra érvényes :S Nekem is volt Defy-m, rendszeresen újraindult, telefonálás közben gondolt egyet, és kikapcsolt, stb. Több fórumon is olvastam, hogy más android telefonok is produkálják ezeket a hibákat. Nincs mit tenni, iPhone-t kell venni 😀 Csak kéne rá péz’

 12. Kérdésem lenne Samsung Galaxy S 2 övel kapcsoladba . Tényleg nem birja az aksija még egy napig se? GPS Neten kersztül navigál vagy a beépített gps alapján navigál? Milyen videó formátumokat játsz le? Birja e a hosszan tartó zene halgatást?
  Előre is köszönöm a segítséget

 13. Kérdésem lenne Samsung Galaxy S 2 övel kapcsoladba . Tényleg nem birja az aksija még egy napig se? GPS Neten kersztül navigál vagy a beépített gps alapján navigál? Milyen videó formátumokat játsz le? Birja e a hosszan tartó zene halgatást?
  Előre is köszönöm a segítséget

 14. Ha nem hasznalod ki, 3napig is kibirja [nekem fogadasbol 4et kihuzta], szval napi par hivas, par sms, keves net. De volt olyan, hogy egesz nap jatek, net, zene es lemerult fel nap alatt 🙂

Szólj hozzá