Home Hírek A mobilfotósok álma: Magyarországra érkezik a Samsung Galaxy S9 és S9+

1200 milliárd fényképet készítünk évente. Ebből csak az Instagramra, az egyik legnépszerűbb fotómegosztó közösségi oldalra naponta 95 millió képet töltünk fel.1 A fotóink túlnyomó része – 85 százaléka – már mobiltelefonnal készül. Ahhoz, hogy a felhasználók kiváló minőségű képekkel mondják el személyes történeteiket, a legkorszerűbb technológiákra épülő okostelefon-kamerára van szükségük. A Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek tervezésekor ezt is figyelembe vették; a csúcskategóriás készülék előnyeit mostantól a magyar felhasználók is élvezhetik.

Szuperlassított videó

Az új csúcskészülékekkel másodpercenként 960 képkockát rögzíthetünk, ezeket a pillanatokat pedig szuperlassított felvételen nézhetjük vissza. Ha mozgást érzékel, a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok kamerája automatikusan rögzíti a tartalmakat, így mostantól mindennek szemtanúi lehetünk, amiről eddig élőben lemaradtunk. A szuperlassított videók készítésekor a felhasználók 35 különféle előretelepített hátterzenéből vagy akár saját lejátszási listájukból is választhatnak, a képernyő érintésével pedig három izgalmas stílusban készíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg GIF fájlokat.

Kiváló képek kedvezőtlen fényviszonyok között is

A kiváló fotó titka a jó megvilágítás, ugyanakkor gyakran rossz fényviszonyok között kell elkészíteni a képeket. A legtöbb okostelefon-kamera fix rekeszértékkel rendelkezik, ezért nem képesek igazodni a sötétebb vagy épp világosabb környezethez, így az elkészült felvételek szemcsések vagy elmosódottak lehetnek. A Samsung Duál Rekesz (F1.5 – F2.4) megoldása, hasonlóan ahhoz, az ember pupillájához, automatikusan több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos van, így tiszta és éles fotók készíthetők vele.

AR hangulatjelek

Az új Samsung telefonokkal a felhasználók saját képükre formálhatják a hangulatjeleket. Olyan emojikat készíthetnek, amelyek kinézetben, hangban és viselkedésben is hasonlítanak rájuk. Az AR Hangulatjel funkció elemzi a felhasználóról készült 2D képet, és feltérképez több mint 100 különböző tulajdonságot az arcon. Ez alapján aztán egy 3D modellt készít, ami tükrözi az arckifejezéseket, a kacsintást és a bólintást, így valóban egyedivé varázsolja a képmásunkat és ezzel együtt a kommunikációnkat is.

Hazánkban a Samsung Galaxy S9 okostelefon 279.990 Ft-os, az S9+ pedig 309.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. További információkért a telefonokról, kérjük, látogassa meg a www.samsung.com/galaxy oldalt!

 

Szólj hozzá