Home Hardver Bemutatták az LG Fireweb-et

A dél-korai gyártó bemutatta első Firefox OS alapokon nyugvó mobiltelefonját, az LG Fireweb-et. Az Alcatel és ZTE után így az LG a harmadik (de valószínűleg nem az utolsó) nagy gyártó, akik Firefox OS-t futtató készüléket dob piacra.

A Fireweb egy visszafogott hardverrel rendelkező „elméletileg” mérsékelt árfekvésű okostelefonok, azoknak akiknek nincs szükségük androidos vagy iOS-os mobiltelefonra. A készülék 1GHz-es, egymagos processzorral és 512MB RAM-mal rendelkezik. A visszafogott hardver bőven elég arra, hogy a Mozilla operációs-rendszerét akadásmentesen futassa a kis telefon. Kijelzője 4 hüvelykes, amivel még semmi gond nem lenne, ám felbontása igencsak alacsony, 320×480. Ennél támogatna jobban is a Firefox OS, ám a gyártó úgy döntött, hogy az olcsó készülékbe elég ez is. A hátlapon egy 5 megapixeles, átlagosnak mondható kamera található, amely mellett LED vaku is helyet kapott.

LG-Fireweb

A LG Fireweb először a brazil Vivo szolgáltatónál lesz megvásárolható, előfizetéssel 59, kártyás csomagban pedig 207 dollárét. Véleményünk szerint ez az ár kicsit magas ahhoz, hogy a készülék milyen hardveres paraméterekkel bír, de majd meglátjuk más országokban vajon finomít-e az árakon az LG.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá