Home Fókuszban Megjelent a Xiaomi Amazfit

Noha nem okostelefon, mégis csak kapcsolódik az oldal témájához a hír. A Xiaomi a semmiből nőtt ki, és neve mára sokak számára már megbízható, jó minőségű és elérhető árú termékeket jelent. Ezért is nagy hír, hogy bemutatta sajátmárkás okosóráját a cég.

Az óra „rendes” neve egyébként Huami Amazfit, amiből a Huami a márkája. Ez ugyanis a Xiaomi saját brandje. Az órát a mai napon kezdik el árulni Kínában, és dollárban az ára egész kellemes 120, ami átszámítva (vám és áfa nélkül) 33 ezer forint. Ez persze drágább, mint egy MiBand, de ne felejtsük el, itt nem egy okoskarköt[ről van szó, hanem egy teljes értékű óráról.

A készülék 1.38 hüvelyk átmérőjű, 300×300 pixel felbontású, kör alakú kijelzővel rendelkezik. A házban 1.2 GHz-es processzor pörög, fél gigabájt RAM társaságában. Belső tárhelye 4GB-os, ebből persze valószínűleg lejön a rendszer számára fenntartott hely még. Az energia ellátásáról egy 2000mAh-ás akkumulátor gondoskodik, ami a hírek szerint akár 5 napig is életben tudja tartani az órát – nyilván ez korlátozásokkal jár. Ha például a beépített GPS aktív, akkor az üzemidő drasztikusan kevesebb, 35 óra, ami azért még mindig több, mint egy nap. A GPS mellett fontos megemlíteni a másik alaptartozékot; természetesen a pulzusmérő sem maradhatott ki felszerelések közül.

Huami-Amazfit-1 Huami-Amazfit-5 Huami-Amazfit-12

 

Az óra a Mi Fit alkalmazással kapcsolódik Android-os eszközökhöz. Mérsékelten csepp, por és ütésálló (IP67), de azért ne ezzel zuhanyozzatok! Szoftveres téren nincs túl sok információ, csak találgatni lehet. Valószínűleg nem Android Wear a rendszer lelke, inkább valami saját megoldás. Ebből viszont adódik a kérdés, hogy lesznek-e hozzá később külső alkalmazások, amik támogatják. Itt megint csak tippelni lehet, de inkább mondanánk azt, hogy a külső fejlesztők számára nincs sok esély arra, hogy alkalmazásokat készítsenek az órára.

 

Szólj hozzá