Home Hírek Két új tablet a T-Mobile-nál

Tovább szélesíti az androidos készülék kínálatot a T-Mobile: pár héttel a Motorola Xoom hazai debütálása után két új táblagépet kínál a hazai vásárlóknak, a Huawei Ideos S7 Slim-et, illetve a HTC Flyer-t. Ezzel a két készülékkel július elsejétől a T-Mobile-nál négyre emelkedett az androidos táblagépek száma, hiszen a Samsung Galaxy Tab-ot már jó ideje forgalmazza a szolgáltató.

A két készülék alapvetően két szegmenst céloz meg, a Huawei Ideos S7 az olcsóbbik vonal, listaára valamennyivel 70 ezer forint felett van, de egyes díjcsomagokban – két éves hűség mellett – ingyen is odaadja a magentás szolgáltató. Mit kapunk ennyi pénzért? Egy mára már kicsit idejét múlt, Android 2.2-t futtatható, 7″-os kapacitív (800×480 pixel) TFT érintőkijelzővel rendelkező táblagépet. A készülékben 512MB RAM és 8 GB beépített tárhely van, de a belső kapacitás microSD kártyával növelhető. Az S7 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzort kapott, természetesen wifi, bluetooth és 3g képes eszközről van szó.


A HTC Flyer egészen más kategória, ez már az árcéduláról is látható, listaára majd’ 100 ezer forinttal több, mint a Huawei-é, 166 ezer forint, de a nagyobb csomagokban is 60 ezer forintot az asztalon kell hagyni, hogy elhozhassuk. A készülék szinten 7″-os kijelzővel bír, ám sokkal komolyabb technológiával, összehasonlításképpen a HTC tabletje 1024×600 pixel felbontású képest tud megjeleníteni. Természetesen más hardverekben is erősebb 1,5 GHz-es processzorral, és 32 GB-os beépített tárhellyel rendelkezik. Operációs-rendszere is valamennyivel frissebb, Android 2.3 (ami még mindig alapvetően a telefonokra kihegyezett rendszer), amelyet a gyártó a jól ismert Sense felülettel próbál tökéletesíteni. A Flyer mellé jár egy stylus, amivel a kijelző segítségével lehet rajzolni, jegyzetelni.

Szólj hozzá