Home Programok Napi ingyen app – Sign

Ki ne szeretne minél egyszerűbben, és gyorsabban tárcsázni? Szerencsére erre az Android rendszer rugalmassága és a bőséges programkínálat miatt számtalan lehetőség van, ebből mutatunk be most egyet. A Sign, nevéből már gondolhatjátok, jelek rajzolásával segíti a gyors tárcsázást.

A programban minden kontaktunkhoz – illetve azokon belül minden telefonszámhoz – rendelhetünk egy egyéni jelet, amit mi viszünk fel az érintőképernyő segítségével. Nem kell annak egy betűnek lennie, lehet egyszerű forma, mint például egy kereszt, vagy egy mosolygó arc akár. A program működése a jelek felvitele után pofonegyszerű. Helyezzük ki az asztalra az ikonját, így gyorsan elérhetjük. Ha rábökünk a Sign-ra, csak a képernyő felső és alsó részén jelenik meg a program egy-egy sávja, a fennmaradó területen van lehetőségünk a „rajzolásra”.

A képernyő alján látható két ikon segítségével válthatunk az alapbeállítások között, hogy alapértelmezetten telefonálni, vagy sms-t írni szeretnénk. A felső menüben lehetőségünk van elérni a beállításokat, illetve szerkeszteni, felvinni az új jeleket. A beállítások részen tudjuk kicsit jobban testreszabni az alkalmazást. Megadhatjuk, hogy a jel felismerésétől kezdve hány másodpercen belül indítja el a program a hívást. Ezen felül lehetőségünk van vibrációs visszajelzés használatára, állítani a gesztus érzékelés finomságán, és ahogy már említettük, azt is beállíthatjuk, hogy hívni, vagy üzenetet küldeni akarunk a célszemélynek alapértelmezetten. De ami ennél is jobb, van még egy lehetőség, hogy gyorsítsuk a program elérését, mégpedig azzal, hogy a program a háttérben fut, és az értesítési területről könnyen és hamar elérhetjük.

A Sign ma ingyenesen letölthető az Amazon App Store-jából, de az Android Marketből is elérhető, csupán 300 forintért.

Letöltés:

Ha már ilyen dolgokról beszéltünk, mindenképpen érdemes megemlíteni még egy programot, a Google Labs gyermekét, a Gesture Search-ot. A program hasonlóképpen működik, mint a Sign, jeleket kell rajzolnunk, és azok alapján dolgozik. Annyiban más a Gesture, hogy itt nincs előre definiált jel, hanem az éppen rajzolt betű alapján keres a telefonkönyvünkben, a programok között, a böngészőben vagy éppen a tárolt zenéinkben.

Letöltés:

Hasonló cikkek

Szólj hozzá