Home Hardver Androidos táblagéppel készül a Lenovo és a Sony

Nem akar kimaradni az év slágertermékéből a Sony és a Lenovo sem. A Sony nem bízza a véletlenre a dolgot, mindjárt két eszközzel próbál a piacból egy kis szeletet szakítani. A táblagépen az Android kifejezetten ilyen eszközökre szánt verziója, a Honeycomb lesz. A készülékeknek még nincs neve, bár a cég már egy ideje dolgozik rajtuk, egyelőre S1 és S2 néven említi őket az online sajtó.

A két gép jelentősen különbözik egymástól. Az S1 9.4 hüvelykes átmérőjű kijelzővel rendelkezik és Tegra 2Soc processzor gondoskodik a sebességről. Kamerából erre a tabletre is kettő jutott. Egy előre, egy hátra. Az S1-be infravörös érzékelőt is épít a gyártó, így akár otthoni távirányítóként is funkcionálhat, ha úgy szeretnénk. A hírek szerint a gép Playstation képes lesz, azaz a Sony Androidra szánt játékai futni fognak rajta. Az S2 egy ennél is érdekesebb koncepciójú termék, 2 kisebb, 5.5 hüvelykes kijelzővel szerelik, az S1-hez hasonlóan Tegra processzorral. Az S2 összehajtható lesz, így a Sony szerint akár zsebben is hordható lesz. Természetesen a szokásos wifi és 3g kapcsolódási lehetőségekkel is rendelkezni fognak a Sony táblagépei.

A Lenovo – a Sony-hoz hasonlóan kicsit későn reagálva – csak idén nyáron dobja piacra Androidos tábláját. Ők egy 10.1 hüvelyk átmérőjű kijelzővel szerelt, szintén Honeycombot futtató modellt készülnek piacra dobni. Felbontása valamivel jobb lesz, mint a Sony gépei, 1280×800 pixelben csodálhatjuk meg a rajta az Android világát. Beépített tárhelye 64 GB-os lesz várhatóan, és az első hírek szerint valamennyivel 500 dollár alatt már elvihető lesz. Azon már senki sem lepődik meg, hogy a Lenovo gépén is két kamera kapott helyet. A hírek szerint a 10.1 hüvelykes modell mellett a Lenovo még egy kisebb, 7 hüvelykeset is a piacra fog dobni, még idén.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá