Home Szoftver Android Ice Cream már idén nyáron?

Több külföldi forrás szerint is igen valószínű, hogy a Google idén nyáron kiadja az Android legújabb verzióját, az Ice Creamet. Bár még a Gingerbread is friss, és épphogy megszoktuk a Honeycombot, úgy látszik, nincs megállás.

A legnagyobb valószínűség szerint az Ice Cream-et idén június – július környékén publikálhatják. A bemutatása viszont akár korábban is lehetséges, hiszen a Google májusban tartja konferenciáját a Google I/O-t, amely pont megfelelő alkalom lenne egy ilyen bejelentésre.

Az Ice Cream láz egyébként honnan máshonnan, mint a CES-ről indult. A Sony Ericsson új Xperia Arc mobilján ugyanis a szoftver verzió tanúsága szerint már egy új, még be nem mutatott rendszer, a 2.4 futott. A cég a bloggerek és az újságírók kérdéseire azt válaszolta, ez csupán egyszerű elírás, hiba, ám más források már ekkor biztosan állították, jön az Ice Cream, ráadásul nem is olyan sokára.

A verzióból látható, hogy az új OS az Android mobiltelefon ágára érkezik, a 2.2, és 2.3 folytatásaként. Az idén bemutatott 3.0, a Honeycomb ugyanis egyértelműen a tabletek rendszere lett. A Google korábban azt ígérte, hogy lassít az Android fejlődésén, és évente csak két nagyobb kiadást tervez. Még csak az év első hónapjában vagyunk, máris itt a Honeycomb, nyárra pedig az Ice Cream. Vajon ősszel vagy télen számíthatunk egy komolyabb Honeycomb frissítésre?

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá