Home Programok Frissült a Google Translate

Tavaly januárban indította a Google a Google Translate appot, amely a már jó ideje működő webes fordító androidos verziója. Az alkalmazás képes hang alapján fordítani (voice input), sőt akár az smseket is le tudja fordítani.

A mostani frissítéssel a fejlesztők egy kicsit finomabbra vették az ikonokat, illetve a nyelvválasztó legördülőmezőket, hogy még könnyebb legyen az alkalmazás használata.

Ennél sokkal jelentősebb új funkció a párbeszéd mód megjelenése a Translate-ben. Ez a feature akkor jöhet jól, amikor egy idegen nyelvű partnerrel szeretnénk beszélgetni. Az app a két nyelv között folyamatosan fordítja a párbeszédeket.

Lássuk hogyan megy ez. Megnyomjuk a saját nyelvünkhöz tartozó mikrofon ikont (ez az alkalmazás alján van), majd elmondjuk a szöveget, amelyet szeretnénk, ha lefordítaná a program. A fordítás után a telefon kiírja és ki is mondja a szöveget. Ekkor a beszédpartnerünk a saját nyelvén tud válaszolni, amit aztán a Translate természetesen a mi nyelvünkre fordít le. Ez a funkció azonban még nagyon korai stáduimban van, a környezeti zajok nagyon befolyásolhatják az eredményeket.  Jelenleg csak angol-spanyol nyelvek között működik a párbeszéd közvetítése.

A program több mint 50 nyelvet támogat, Android 2.1-es verziótól telepíthető.

Letöltés:

Hasonló cikkek

Szólj hozzá