Home Hírek Android OS fragmentáció

A Froyo és az Eclair együttesen az Android piac 77 százalékát birtokolják. Az Android korábbi verziói, az 1.5 és 1.6 továbbra is jelentős számmal képviselteti magát. A Sony Ericsson a hó végére ígérte a teljes átállítást, így várhatóan a következő felmérésében jelentősen ugrik a Eclair, és visszaesik a Donut (1.6).

A jelenlegi számok:

  • Android 1.5 – 7.9%
  • Android 1.6 – 15.0%
  • Android 2.1 – 40.8%
  • Android 2.2 – 36.2%
5 hozzászólás to this post
  1. De még mindig jobb, mint az iOS fragmentáció:
    http://www.androidpolice.com/2010/09/11/the-state-of-android-fragmentation-lookin-pretty-good-still-much-better-than-ios-fragmentation/

    Azt tapasztalom a környezetemben, hogy az iPhone és iPod tulajdonosok nem is tudnak arról, hogy van újabb verziójú firmware a készülékükre, mert nem dugják rá azt a számítógépükre. Az Androidnak jobbak az esélyei az on-the-air frissítések miatt, hiszen nem kell rádugni számítógépre, hogy frissüljön a rendszer.

  2. Na, ezért írtam, hogy jobbak az esélyei. A páromnak iPhoneja van, ha én nem foglalkoznék vele, akkor sose frissítené, és még mindig 3.1.2-es firmware-t használna. Meg is szívta múltkor, mert olyan sokáig nem dugta rá a telefonját, hiába mondogattam neki, hogy amikor szeptemberben lefagyott a telefon és elveszett róla minden adat, nem tudta visszaállítani a telefonszámokat felét sem…

  3. Mondjuk az más kérdés, hogy lenne lehetőséged frissíteni, de nem csinálod meg, minthogy nem tudsz, ha akarnál se…

  4. Ez egy jó feature az androidon! Viszont arról meg ne feledkezzünk meg, hogy bármelyik IOS device azonnal elviszi a legújabb software verziót, míg az Androidra nincs mindenhova 2.2.
    A 2007 es iPhone/iPod touch modellek sajnos kivételek, ők már 3.1.3. nál megálltak a fejlődésben. Viszont ez érthető.

Szólj hozzá