Home Hírek Pletykák a Nexus Two-ról

Az egyik legfelkapottabb pletyka az androidos oldalakon az utóbbi napokban a lehetséges új Nexus modell, a Nexus Two.

Habár a Google kijelentette, hogy nem készít újabb telefont, hiszen a Nexus One beváltotta a hozzá fűzött reményeket (beindította a piacot), egyre több jel utal arra, hogy valamin mégis dolgozik a cég. Ráadásul úgy tűnik, hogy most nem a HTC-vel állnak össze, hanem a Samsunggal.

A Samsung november 8-án valami nagy dologra készül, sokan úgy sejtik, hogy egy új készüléket mutatnak be, ami lehet a Google új referencia telefonja is. Emellett azt is rebesgetik, hogy az új készülék lehet az első, amelyen az Android 2.3 fog futni „gyárilag”.

Természetesen máris megindultak az első találgatások az új modellről:

  • OS – Android 2.3
  • 1,2 Ghz-es processzor
  • 4 hüvelykes AMOLED kijelző
  • 512 RAM, 16GB beépített hely
  • 5 megapixeles kamera HD felvétel képességgel

Korábban azt gondolták, hogy az új Galaxy S, az i9010 (valószínűleg ennek a paramétereit soroltuk fel előbb) lehet egyben a Nexus Two, de most úgy látszik ez a találgatás fals. A közelebb álló források szerint az új Nexus modell jóval erősebb hardvert kap, mint az új Galaxy S, és jóval „szexibb” is.

Nexus Two, Galaxy S2?

Más források még ennél is elrugaszkodottabb hardver specifikációról beszélnek. A Talkandroid szerint például az új Galaxy S2-ben akár 2Ghz-es processzor lehet, 1GB RAM, 4 GB ROM társaságában.

A Gizmodo oldalán egyenesen azt állítják, hogy látták is a telefont. Az ő beszámolójuk szerint a telefon inkább hasonlít egy Galaxy S-re, mint a régi Nexus One-ra. Lekerekített, fekete, krisztálytiszta 4 hüvelykes AMOLED kijelző. A hátlapja finoman meg van hajlítva. Az egész sokkal inkább tűnik egy felfrissített Galaxy S-nek (előlapi kamerával), mint egy új Nexus modellnek.

A tisztánlátáshoz már csak egy hetet kell várni, november 8-án, jövő hétfőn a Samsung bejelentése biztos sok megválaszolandó kérdést tisztáz. Addig meg lehet várni, izgulni, no meg pletykákat olvasni. Mi csak abban bízunk, ha kijön egy új Nexus modell, a régi ára egy kicsit visszaesik 🙂

Szólj hozzá