Home Programok 8pen, az innovatív billentyűzet

Az elképzelés alapján egy új billentyűzetre volt szükség hiszen a mostani telefonok túl kicsik a kezeinkhez, néha meg ujjainkhoz is. Lassú a gépelés, kicsik a gombok, most itt egy új billentyűzet mely abszolút szokatlan. A programnak úgymond nincsen kezelő felülete, csak egy tutorial programja, melyben megtanulhatjuk, hogyan kell kezelni a billentyűzetet.

A tutorial nem mutatja animáció segítségével a lényeget, de a videóból sokat megtudhatunk. Miután feltelepítettük a programot a nyelv- és billentyűzet beállításainál tudjuk konfigurálni. Nagyjából ugyanazokat tudjuk személyre szabni, mint a QWERTY billentyűzetünkön (rezgés, animáció, gombok, vibráció, auto-kiegészítés). A beállításokban találunk ügynevezett gesture-t (gesztus), aminek segítségével beállíthatunk különböző ”gesztusokat” melynek adhatunk nevet, leírást és megadhatjuk neki a kívánt gesztust. Telefonunk automatikusan felismeri a rajzot és be is helyettesíti a kívánt szót.

8pen

Billentyűzetünk közepe egy fekete ponttal van ellátva (center), melyből négy színes vonal húzódik oldalukon négy-négy betűvel. Szintén megtalálhatóak olyan billentyűk is, mint a backspace (törlés), shift (kis és nagybetűk), enter (új sor) és természetesen egy gomb, amelyik a számokat hozza elő. Szintén megtalálhatóak az ékezetes és más speciális karakterek is. Ezeket az ismert módon tudjuk megjeleníteni. A betűk elhelyezkedése az angol nyelvben legtöbbet használt karakterek alapján épült fel. A centerhez legközelebb esőket hasznáják a legtöbbet értelemszerűen a távolabbiakat pedig kevésbé. Használatát bonyolult elmagyarázni ezért itt egy videó angol nyelven (aki nem tud angolul annak is érthető).

Hasonló a Swype nevű programhoz mely ugyanezen az elven működik. Egy teljesen abszurd világa a gépelésnek. Ha van lehetőségünk arra, hogy kipróbáljuk és szórakozzunk vele én azt ajánlom, hogy megéri. Elérhető az Android Froyo 2.2-es operációs rendszerrel működő készülékekre.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá