Home Sajtóközlemények Térképes navigációval a vadállatok között

Magyarországon eddig páratlan funkcionalitású alkalmazás jött létre a győri Xantus János Állatkert és a Szintézis-Net Kft. együttműködésének eredménye képen.  Ugyan nem ez az első hazai állatkertes alkalmazás, azt hiszem, nem túlzunk azzal, ha azt állítjuk, hogy az első igazán innovatív. De ne rohanjunk előre, nézzük mit is tud az app!

Az alkalmazás első menüpontja az interaktív térkép, ahol rögtön több izgalmas funkció is várja a felhasználókat. Az állatok kifutói közt navigáció segít eligazodni, de ha elkeveredtünk a térképen, akkor sem kell hosszasan keresgélni hol is vagyunk, hiszen a „saját pozíció mutatása” gomb aktuális helyzetünkre zoomol a térképen.

A térképen kereshetünk, a felhúzható alsó panel segítségével pedig akár kategóriánként is megjeleníthetjük az állatok pozícióját. A megjelenő állatok képére nyomva közvetlenül annak adatlapjára juthatunk.  Ha nem ismernénk fel, hogy éppen mit is látunk a kifutóban, akkor a „közelben lévő állatok” funkció segítségével az aktuális tartózkodási pontunk környezetében lévő fajokat mutatja meg az alkalmazás, így könnyen beazonosíthatjuk a titokzatos lakókat.

screen322x572

Az állatok menü kategóriákba sorolva gyűjti össze az állatkerti fajokat. Egy állatra kattintva az adatlap jelenik meg, ahol az általános információk mellett olyan érdekességeket is megtudhatunk, mint az itt élő példányok neve, vagy azok különleges tulajdonságai. A kép- és videó galéria (ezt folyamatosan bővítjük) az állatok megismerését teszik még érdekesebbé, hiszen olyan pillanatokban is láthatjuk őket, amik a hétköznapi látogató számára nem mindig érhetők tetten. Az alkalmazás azok számára is kínál lehetőséget, akik szívesen hozzájárulnának az állatok tartásához egy-egy kisebb összeggel. Az állatok adatlapjáról indítható „támogatom” menüben SMS-sel járulhatunk hozzá az állatkert lakóinak napi etetéséhez, itatásához, vagy orvosi ellátásához. Az adományozók nagylelkűségét egy automatikus Facebook poszttal köszöni meg az állatkert, melyet – hozzájárulás esetén névvel együtt – a hivatalos oldalán is megjelenít. A támogatásról készülő posztot természetesen saját falunkon is megoszthatjuk.

unnamed

Az alkalmazásban természetesen helyet kaptak az állatkerti hírek mellett olyan fontos tudnivalók is, mint a programajánló, a jegyárak és elérhetőségek, vagy éppen a szervezett programokkal kapcsolatos információk. A játékok menüpontból az alkalmazást fejlesztő Szintézis-NET Kft. néhány kifejezetten gyermekeknek szóló, izgalmas játéka tölthető le.

Az egyik legnagyobb újítás – amivel világviszonylatban sem sok állatkert büszkélkedhet – a mobilalkalmazáshoz fejlesztett értesítés küldő központ. Az állatkert illetékes munkatársa egy webes felületen keresztül rövid üzeneteket juttathat el a felhasználóknak, akik így biztosan nem maradnak le egyetlen izgalmas állatkerti programról vagy eseményről sem (koncert, látványetetés, újszülött állatok). Az üzenetküldésnél kiválasztható, hogy az összes felhasználónak, vagy csak éppen az állatkert területén tartózkodóknak menjen az értesítés, így akik jókor vannak jó helyen, akár különleges állatkerti pillanatokba is betekintést nyerhetnek.

Letöltés:

appstore

gplog

Szólj hozzá