Home Hardver Bemutatták a legolcsóbb Lumia mobilt

A Microsoft hivatalosan is bemutatta legújabbb, és egyben legolcsóbb Lumia modelljét, a Lumia 430-at. A készülék ára mindösszesen 70 euró, ami átszámolva kevesebb mint 30 ezer forint.

Ezért az árért mit is kapunk? Hát viszonylag egy már korosodó hardvert, átlag alatti kijelzővel, gyenge kamerával. Viszont friss Windows Phone 8.1-es rendszert (ami később frissíthető lesz Window 10-re), és ami talán a legjobb hír, dual SIM támogatást. A készülékben egy 1.2Ghz-es futó Snapdragon 200-as processzor található, 1 GB RAM társaságában, 8 GB tárhellyel. A kijelző 4 colos, mindösszesen 480×800 pixel felbontású, 235 ppi pixelsűrűséggel. Ezek az utóbbi adatok már meglehetősen gyengének számítanak, de a WP rendszer egyébként az ilyen kisebb felbontású kijelzőn is jól mutat.

Lumia-430_Skype

Multimédia terén is elég visszofogottak a képességei, a hátlapon lévő kamera 2 megapixeles, fix fókuszú, az előlapon lévő pedig csupán VGA felbontású. Tehát ezzel igazán jó képeket nem fogunk készíteni, tényleg csak úgy kell rá gondolni, hogy ha nagyon kell, tudunk vele pár képet lőni, de ha komolyabb fotózási feladatunk van, inkább vigyünk magunkkal rendes fényképezőgépet.

A készülék áprilisban kerül a boltokban. Egy drágább mobil mellé, második “céges” telefonnak, vagy hétvégi party mobilnak tökéletes lehet, hiszen nem kell rá úgy vigyázni, mint egy 100 ezer forintos készükékre.

 

Szólj hozzá