Home Hírek TAG Heuer Android okosóra, és iOS támogatás az Android Wearben

Két apró hírt ollóztunk össze, mindkettő szorosan kapcsolódik az Andoridhoz, illetve a Google-höz. Az első, talán kevesbbünket érintő hír, hogy a TAG Heuer híres óra márka bejelentette, hogy okosórát dobnak a piacra. Partnerei az óra elkészítésében a Google, aki nyilván a szoftverért felel, illetve az Intel, aki pedig az óra lelkét adó hardvert hozza.

carerra

 

Funkciókról és designról nem esett még szó, de annyi biztos, hogy az Apple Watch-hoz hasonlóan ez sem a köznép órája lesz. A Reuters úgy fogalmazott, hogy a népszerű Tag Heur black Carrerra óra digitális replikája lesz az új, androidos okosóra.

A másik hírmorzsa még ennél is kevesebb megerősített információt tartalmaz, de elég sok oldalon találkozhattunk vele. Arról van szó, hogy az Android Wear kódjában (4.4-es verzió) olyan részleteket találtak, amik arra utalnak, hogy lehetséges lesz egy későbbi verzió, amiben már az iOS készülékeket is támogatnák. Az Android Wear ugyanis jelenleg csak Android készülékekkel párosítható. A Google tehát, úgy látszik, nem fogja az Apple megoldását követni (saját rendszerük csak a saját termékeikkel működnek együtt), hanem nyitnak a konkurencia mobil rendszerek felé. Logikus lépés lenne, hiszen rengeteg Apple telefon van a világban, és biztos sok olyan felhasználó, akinek az Apple órái drágák, vagy egyszerűen nem tetszenek, a Pebblenél viszont kicsit drágább és okosabb órát szeretnének hordani.

Szólj hozzá