Home Hardver Bemutatkozott az új Nexus család és az Android Lollipop

A Google rendesen belecsapott a lecsóba. Bár az Android L megjelenése nem újdonság, sőt azt is sejtettük, hogy legalább két Nexus eszközt bemutat az új Androiddal egy időben. Ma azonban mindjárt három készülékről rántotta le a leplet a Google, külön érdekesség, hogy mindegyiket más-más gyártótól.

Nexus 9, Nexus 6 és Nexus Player

A Nexus 9-et – az új táblagépet – a tajvani HTC készíti, a Nexus 6-ot, az új mobiltelefont a Motorola, a meglepetés befutó hardver pedig a Nexus Player, egy set-topbox az Asus műhelyéből – a Google tehát látszólag nem adta fel a harcot a nappali meghódításáért.

A Nexus 9 egy 8.9 képátmérőjű táblagép, IPS technológiájú panellel.

A processzor nem a szokásos Snapdragon, hanem az NVIDIA műhelyéből származó Tegra K1 processzor, amely 2.3 Ghz-en pörög, mellette pedig a  grafikus egység a Kepler DX1.

nexus9

Nexus 9 a HTC-től

16, illetve 32 GB-os háttértárral lesz kapható, az előlapon 1.6 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles kamera található. Az áramellátásról egy masszív, 6700 mAh-ás akkumulátor fog gondoskodni. Említést érdemel még a HTC féle BoomSound technológia, ami igazán jó előlapi hangszórókat takar. Fehér, fekete és bézs színekben lesz kapható.

N6-moreeverything-1600

Nexus 6

A Nexus 6 a Motorola gyermeke, amely nem okozott sok meglepetést, hiszen specifikációja már jó ideje kiszivárgott. A Nexus mobil mérete ismét nőtt, 5.96 hüvelykes, AMOLED kijelzőt kapott (1440×2560 pixel felbontás, 493 PPI). Természetesen egyéb hardver terén sem kell szégyenkeznie: 3GB RAM, Snapdargon 805-ös processzor, illetve Andreno 420 grafikus gyorsító az élvonalba tartozik. A hatalmas kijelzőhöz 3200 mAh-os akkumulátor tartozik. A készülék előlapján 2 megapixeles, a hátlapján pedig egy 13 megapixeles kamera található. Említést érdemel még, hogy a Nexus 6 vezeték nélküli töltési lehetőséget kapott.

player-overview-1600

Nexus Player

Legkevesebb információ egyelőre az Asus által gyártott Nexus Playerről van. Annyi biztos, hogy ez az első eszköz, amely Android TV operációs rendszert futtat. A készülék filmeket, zenét és videót tud a HDMI-n csatlakoztatott TV-re közvetíteni. A Player kapott távirányítót, és egy opcionális gamepadot is, a Google tehát, úgy látszik, nem hagyja ki a ziccert, hogy játékok is fussanak a Playeren.

A Google egyébként azt is elmondta, hogy a Nexus 4, 5, 7, 10, illetve a többi Google Play edition eszköz is megkapja az Android 5.0-ás verzióját a következő hetekben.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá