Home Hardver Így néz ki és ezt tudja a Motorla Nexus 6

Habár a telefon és a hatos számot kimondva mindenki az iPhone-ra gondol, most nem arról lesz szó. Kiszivárgott ugyanis szinte minden fontos adat a Nexus széria legújabb jövevényérő, a Nexus 6-ról. A Nexus széria a Google referencia modellje, általában évenként adnak ki egyet, ami nem feltétlen a legerősebb, legnagyobb androidos készülék a piacon, mégis sokan várják. Az új modellel ugyanis általában megjelenik az Android új verziója is, ami elsőként mindig az új Nexus modellen érhető el. A Google a hardver gyártóját is rendszeresen váltogatja, volt már HTC, Samsung illetve az elmúlt években az LG. Idén viszont a Motorolára esett a választásuk, így fogadjátok szeretettel a Motorola Nexus 6-ot.

A Nexusok mérete évről évre nő, nincs ez máshogy most sem, a Nexus 6 kijelzője 5.9 hüvelyk átmérőjű, kinézetre pedig egy kicsit felfújt Moto X-hez hasonlítható. A QHD (2560×1440 pixe) kijelzője 496ppi képsűrűséggel bír, szóval nem kell attól tartani, hogy a nagy kijelzően pixeleket fogunk látni. A kijelző uralja a készülék előlapját, de azért egy kötelező 2 megapixeles kamera odafért. Hátul a Moto X-ből már ismerős 13 megapixeles kamera található. A sebességről a Snapdragon 805 processzor, és 3GB ram fog gondoskodni – vélhetően. A készülék nagy kijelzőjéhez óriási akkumulátort kapott 3200 mAh-sat, ami kell is ekkora hardverhez. Az eszköz egyébént valószínűleg támogatja a Motorola’s Turbo Charger-t, azaz gyorsan is feltölthető.

Szoftveres téren természetesen ott a Material Designt bemutató Android L, amely valószínűleg később a korábbi Nexus modellekre is elérhető lesz.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá