Home Programok Te hányszor nézed meg a mobilod egy nap?

(iOS/Android) A mobiltelefon már hosszú idő óta életünk része, mióta pedig felokosodtak, már szinte elválaszthatatlanok lettünk. Ez egyrészt jó, másrészt pedig rossz dolog. Hiszen bármikor meg tudjuk nézni, hogy éppen mikor jön a következő busz, vagy vonat, írt-e a főnökünk levelet, vagy éppen mi történt a barátainkkal ez elmúlt fél órában, mióta utoljára megnéztük a telefont. Egyre többen ugyanis egyre többször csak pusztán azért kapják elő a telefonjukat, hogy elüssék vele az időt. Erre tökéletesen alkalmasak a manapság népszerű never-ending appok, amikor csak scrollozunk a tartalomért folyamatosan. Facebook, Twitter, Tumblr, számtalan opció van, és sokunk telefonján ott vannak. Bele sem gondolunk, hogy egy nap alatt hányszor nyúlunk a telefonért. Biztosan többször, mint ahányszor konkrétan szerettünk volna valamit elvégezni vele, valakit felhívni, vagy írni egy emailt.

Ezekre a sokszor felesleges mozdulatokra tud rádöbbenteni bennünket a Checky, ami egy apró és egyszerű alkalmazás arra, hogy kövessük, hányszor „csekkoltuk”, azaz vettük elő, és oldottuk fel a telefon képernyőjét. Az aznapi eredményt még térképen is megtekinthetjük, így vissza tudjuk nézni, merre jártunk, hol unatkoztunk éppen pár perce. Az elmúlt napok számait is láthatjuk, így egy pici statisztikát is kapunk arról, hogyan alakul a szokásunk.

Az app fő funkciója ennyiben ki is merül, bár még lehetőségünk van arra, hogy a számokat megosszuk a népszerű közösségi oldalon, illetve, hogy az előző napi számot megkapjuk értesítésben. Ez egyébként  elég jó arra, hogy szembesítsen bennünket a valósággal.

 checky2 checky1

Az app készítője, a Techcrunch, riportban elmondta, ő maga is eléggé telefon függő lett, naponta több mint 100 alkalommal néz rá telefonjára. Egyéni célja, hogy ezt most 100 alá szorítsa. Aki egyébként még komolyabban gondolja, hogy statisztikázza telefon használatát, nézzen rá a  a Moment-re, ami hasonló a Checky-hez, ám itt nem a használatok számát, hanem az időtartamát tudjuk trackelni.

Ingyenes letöltés:

gplog

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá