Home Játékok Flappy Bird, a világ legjobb, vagy legrosszabb játéka?

(iOS/Android) Pár napja az okostelefon használókat egy végtelenül egyszerű játék tartja izgalomban. Ez a Flappy Bird, aminél egyszerűbb, és idegesítőbb játékot nem igen láttunk az elmúlt időben. Az alkalmazás mindenféle nagyobb kampány nélkül több milliós letöltést generált mind a Google, mind az Apple szoftverboltjában. Pedig nem áll mögötte nagy cég, nem különösebben szép, és az átlagos játékmenet pár másodpercig tart.

A Flappy Bird faék egyszerűségű játék. Egyetlen dolgunk van, életben tartani a madárkát, egy 2 dimenziós pályán, amit kisebb – nagyobb csövek szegélyeznek, éppen csak annyi hellyel, hogy kényelemesen át tudjunk köztük repülni. Az elmélet egyszerű, a gyakorlat azonban az bizonyítja, hogy koránt sem annyira könnyű, mint amilyennek látszik. Az irányításához egyetlen ujj is elég, amikor megnyomjuk a kijelzőt, akkor a madarunk egy kicsit feljebb repül. A játék nehézsége ebben az irányításban zajlik, nem mondható ugyanis túlságosan kiegyensúlyozottnak a madár repülése, hirtelen emelkedik és egy kő eleganciájával zuhan. Mindeközben pedig halad előre, az akadályok pedig különböző magasságokban vannak. Aki 10-20 pontot szerez, már bent érezheti magát az elitben.

flappy_bird flappy_bird_2ű

A játékot a hírek szerint egy vietnámi programozó (Nguyen Ha Dong) készítette. Emberünk célja, hogy szórakoztató, de extrém nehéz játékokat készítsen retro grafikával megtűzdelve. A Flappy Bird egyébként nem egy új játék, már tavaly tavasszal kikerült a nagyvilágba, azonban igazán csak novemberben fedezték fel a felhasználók, amikor is végérvényesen berobbant, és a letöltési listák élére röpítette a programozót. Manapság napi 2-3 millió felhasználó játszik vele a készítő állítása szerint.

A szerző saját rekordja eddig 5 pont, de nem adja fel, a cél a bűvös 10. (Az eredmény táblázat első helyezettjei a 9999-el nyilván csalók, ne foglalkozzunk vele, sajnos ennek a kiszűrése, úgy látszik, meghaladta a vietnámi barátunk képességeit.)

appstore

gplog

 

 

Kövessetek bennünket a közösségi oldalakon is, ott vagy a Facebook, a Twitteren és a Google+ -on is.

Szólj hozzá