Home Programok DOOO – egy egyszerű todo alkalmazás

(iOS) Az egyik állandó problémám a megfelelő todo alkalmazás megtalálása, belakása és folyamatos használata. Ezt az állandó keresgélést, próbálgatást átéltem Android és Windows Phone alatt is, most pedig iOS-en próbálom megtalálni a számomra megfelelő appot. Pár hónap után már legalább 4-5 alkalmazáson túl vagyok, de még mindig nem az igazi. Vagy túl egyszerű, vagy túl bonyolult vagy valami más egyéb hibája miatt hagyom abba a használatát.

DOOO is egy a sok közül, de mivel elég jó tapasztaltaim vannak róla pár óra alatt, azt gondoltam, megéri bemutatni, és másnak is próbát tennie. Ahogy az manapság a legtöbb alkalmazásnál már elfogadott, a DOOO is alapvetően a swipe-os mozdulatokra épít. 4 fő oszlopból áll össze a felhasználói felület. Jobbról balra a következő oszlopokat találjuk. Keresés és kategóriák az első oszlop, mellette a Today, majd az Uncomplete, és legvégül a Complete. Ennyi, nincsen túl bonyolítva. Alul találunk még három könnyen kezelhető gombot. Hangrögzítés, új todo hozzáadás gyorsan, illetve todo hozzáadása extrákkal (kép, térkép, videó).

 dooo_1 dooo_2 dooo_3

A teendő felvitelekor megadhatjuk azt a fontos paramétert, hogy mennyi idő után kerüljön át az Unsolved oszlopba automatikusan. Ez jól jön akkor, ha tudjuk a feladatot, de azt is belátjuk, nem ma fogjuk megoldani. Emellett emlékeztetőt is van lehetőségünk beállítani az egyes bejegyzésekhez. Felvisszük a szövegeket, és máris bekerült a Today oszlopba az első bejegyzésünk. A bejegyzéseket természetesen lehetőségünk van később is finomítani. Ehhez csupán hosszan kell nyomni az adott taskot, és máris előjön a törlés és szerkesztés lehetősége, plusz a megosztásé is (az adott taskot emailben, vagy sms-ben tovább tudjuk küldeni).

 dojo_rajz

Az egyik legérdekesebb lehetőség az appban, hogy jegyzetelhetünk kézzel is, bár ez persze erős túlzás. Task felvitelekor a ceruza ikonnal lehetőségünk van egyszerű ábrák rajzolására, amelyeket elmenthetünk üresen, de akár meglévő képre, vagy éppen egy frissen készített fotóra is jegyzetelhetünk. Minden csak a kreativitásunkra van bízva. A DOOO alapvetően nem ingyenes app, de gyakran érhető el ingyen, vagy éppen 0.99 dollárért. Aki éppen todo app kezelő hiányban szenved, és szereti az egyszerű, letisztult, flat appokat, tegyen egy próbát.

appstore

Kövessetek bennünket a közösségi oldalakon is, ott vagy a Facebook, a Twitteren és a Google+ -on is.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá