Home Hírek Moto G, az igazi sikervárományos

A héten bejelentett Moto-G-ről még mindig tudunk írni. Az egyik érdekesebb hír, hogy a készülék nem az USA-ban debütál, hanem az Egyesült Királyságban és Brazíliában, illetve Európa más országaiban. Az Amerikai Egyesült Államokban csak januártól lesz kapható a Motorola olcsóbbik készüléke.

Olcsó, olyannyira, hogy sokan azt várják, hogy a többi készülékgyártó árait is le tudja majd nyomni. Mit ad a Motorola 179 dollárért – Amerikában? Négymagos processzor, ‘GB memóriát, 4.5 hüvelykes, HD kijelzőt (329 ppi), elfogadható előlapi és hátlapi kamerát és 8GB beépített tárhelyet. És ami talán a legfontosabb, tiszta Android élményt, hiszen a telefonra az érintetlen Android kerül, hasonlóan a Nexus modellekhez. A készülékben természetesen van Wifi, bluetooth, az akkumulátora pedig 1 napot egész biztosan kibír. Az európai bejelentésnek egyetlen fanyar része volt, hogy „hozzánk” a telefon egyelőre csak Android 4.3-as rendszerrel jut el, noha a Google már a Nexus modellekre kiadta a KitKat-et, az Android legújabb verzióját. Reménykedésre adhat okot viszont az, hogy az USA-ban jövő év elején megjelenő készüléken a hírek szerint már az Android 4.4 lesz. Ebből valószínűsíthető, hogy a frissítés a más régiókban eladott telefonokra is ekkor tájt fog megérkezni.

amazon-moto-g Forrás: Amazon

 

A készülék iránt az érdeklődés egyébként hatalmas, hiszen a nyomott ár, és a kitűnő hardver remek kombináció, plusz ha hozzávesszük a friss és csicsák nélküli Android-ot akkor tényleg win-win szituációt kapunk. Ezt jól mutatja az is, hogy az angol Amazon oldalán a Moto G 8 és 16 GB-os verziója vezetik a népszerű telefonok listáját. Itthon csak a szürkeimport marad valószínűleg, a készülék 16 GB-os verzióját előrendelhetjük  62 ezer forint körüli összegért.

Szólj hozzá