Home Hírek Bluetooth 4.0-t kap minden WP8-as Lumia

A szélesebb körű Bluetooth LE (Low Energy) támogatás eddig hiányzott a Windows Phone funkciói közül, más platformokon ez már a frissebb verziókban elérhető (lásd Android 4.3). Nos, ez is egy olyan fejlesztés, amelyet nem a Microsoft, hanem a Nokia fog megoldani.

A Nokia legutóbbi, Amber kódnevű rendszerfrissítésével az alacsonyabb árfekvésű modellekre (mint például a Lumia 520, Lumia 620, Lumia 625 és Lumia 720) már kiadta a bluetooth 4.0 LE támogatást, azonban van még bőven olyan Lumia a palettán, amelyekre nem. A gyártó oldalán megjelent információ szerint a következő nagy frissítési csomaggal (ami a Black kódnévre hallgat) az összes Windows Phone 8-at futtató Nokián elérhető lesz ez funkció. Sajnos ennek a pontos dátumát azonban még nem közölték.

Habár vannak még más gyártók, akik Windows Phone-t adnak ki, sajnos azt kell mondani, az általuk értékesített telefonok szám a elenyésző. A Nokia a piac több mint 90 százalékát uralja. Így nem is meglepő, hogy ő az egyetlen gyártó, aki érdemben foglalkozik a felhasználókkal, hogy olyan alkalmazásokat és rendszerfrissítéseket adjon nekik, amelyekkel teljesebb lehet a platform. Bár nem jó, ha valaki egyeduralkodóvá válik egy piacon, a WP esetén nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz. Tegyük hozzá, a Nokia van annyira szimpatikus cég, hogy valószínűleg ezzel inkább jobban járunk, mint sem. A többi gyártónak pedig fel kell kötnie a gatyáját, ha egyáltalán még valaha labdába akar rúgni a Windows Phone piacon. Ahogyan az látható, az még nem elég, ha kiadnak egy készüléket, törődni is kell a rendszerrel és a felhasználókkal.

Szólj hozzá