Home Hardver Fókuszpont választás a kép elkészítése után

Ha hozzávesszük, hogy mindezt mobilon, nekem már űrtechnika. A Nokia, véleményem szerint, megint olyan dolgot dobott be a mobilfényképezés világába, amelyről sokan eddig csak álmodtak. A finn cég minden, PureView kamerával felszerelt telefonjára elérhetővé tette az utólagos fókuszálást kínáló Nokia Refocus alkalmazást. Ez az új technológia a nemrégiben Abu-Dzabiban 1520-as Lumia modellben debütált.

A Carl-Zeiss optikák már régóta biztosították azt, hogy a finn cég készülékeivel remek képeket lehet készíteni. Ha ehhez hozzávesszük a PureView képfeldolgozási megoldást, már közel vagyunk ahhoz, hogy egy közepesen komoly kényképezőgépet is kiváltsunk mobiltelefonunkkal. A legújabb ilyen extra szolgáltatás az utólagos fókusz beállítása az elkészült képen, azaz a Refocus. A megoldást legjobban a WPCentral teszt videójában érthetjük meg.

A videón a Lumia 1520-as szerepel, de ahogyan fent írtuk, a Nokia időközben minden PureView kamerás Lumia modelljéhez ( 920, 925, 928, 1020) elérhetővé tette a Refocust.

windows-phone-store

1 hozzászólás to this post
  1. Hát nincs itt semmi felfedezve. Jól látszik, hogy újrafókuszáláskor a pasi szája megváltozik, vagyis a kamera készít egy fókuszsorozatot, azokból a képekből lehet válogatni. Vajon mennyi helyet foglal egy ilyen kép? 🙂

Szólj hozzá