Home Hírek Újabb Nokia modellek

Lassan kicsit nosztalgikus hangulatba kerülünk a Nokiától, olyan gyakran jönnek ki különböző számozású készülékek, hogy ember legyen a talpán, aki már követni tudja őket, netán idő vagy éppen erő sorrendet állítani. Az MWC kapcsán két új készüléket jelentettek be, amelyek lyukat nem ütöttek az égbe, ám arra lehet pont megfelelőek lesznek, hogy a finn cég zsebein található lyukakat befoltozzák. A paletta tehát ismét lefele bővült, egyből két modellel.

Nokia-Lumia-520

A Lumia 520 az legalacsonyabb árú Windows Phone-ok piacát hivatott bevenni, és erre minden esélye meg is van. A készülék ugyanis a Microsoft legújabb, Windows Phone 8-as rendszerét kapta meg, megfelelő hardverkörítéssel, és igen alacsonyra húzott, 140 eurós árcetlivel. Hogy ebbe mi fért bele? 8GB belső tárhely, ami SD kártyával tovább bővíthető, 5megapixeles kamera (nem is a legrosszabb), és közepes – talán a legideálisabb – méretű kijelző: 4 hüvelykes átmérővel. Ez ráadásul nem is valami feltétlen olcsó készülékbe szánt modell, hiszen egy WVGA felbontású IPS LCD kijelző, amely érzékeny technológiával bír, így akár kesztyűben is kezelhető (bár a tavasz közeledtével ez már nem annyira fontos extra, de azért lesz még tél, amikor igen). Az OS-et egy kétmagos, 1 GHz-es órajelen futó Snapdragon S4 CPU mozgatja, 512 MB RAM társaságában. Ennyi jóság mellett vajon mi az, amin spóroltak a finn mérnökök? Olyan úri mulatságok maradtak ki a telefonból, mint az NFC chip, a vezeték nélküli töltés lehetősége, illetve az előlapi kamera. Ezek azonban még mindig olyan „extrák”, amelyeknek a hiánya – szerintem – nem ér meg kétszer vagy éppen háromszor annyi pénzt, mint amennyiben a 520-as kerül.

lumia-720

A Lumia 720-as sok mindenben hasonlít az előbb bemutatott kis-testvérére. A processzor és a RAM ugyanaz, a kijelző technológiája szintén, viszont méretben egy kicsit nőtt az átmérője, már 4.3 hüvelykről beszélhetünk. A telefon egy kicsit keskenyebb is, és a kamerája is nagyobb teljesítményű és jobb képeket készít – főleg rosszabb fényviszonyok mellett. A 720-as Lumia alapértelmezetten nem tölthető vezeték nélkül, de a hátlapon lévő csatlakozónak köszönhetően ezen utólag változtathatunk. Említésre méltó különbség talán még az, hogy a 720-as modell nagyobb, 2000mAh-os akkumulátort kapott.  Mindkét telefon több (szám szerint 5) színben lesz kapható, a tavasz elején még csak a Távol-Keleten, később, nyár elejére azonban már Európában is hódíthatnak. Magyarországi forgalmazásról nem tudunk egyelőre, de nem lepne meg minket, ha mindkét készülék szerepelne majd a szolgáltatók kínálatában.

Szólj hozzá