Home Hardver Tablettel száll be az Android világba a HP

A HP keresi a helyét a táblagépek világában, ez jól látható. A cég, amely megvette, majd rövid úton megölte a Palm-féle webOS-t, most androidos készüléket mutatott be. Ha nem a HP lenne az, talán nem is írnánk róla, mivel semmi különösebb extrát nem tettek a készülékbe, vagy mellé.

A HP most bemutatott készüléke a Slate 7, amely nevéből adódóan a 7 colos tabletek sűrű mezőnyébe lép be, mint friss versenyző. A készülék házába ARM Cortex-A9 alapú processzor került, amely 1.6 Ghz-en üzemel. A CPU mellé 1 GB RAM-ot is pakoltak a gépbe, ezzel nagyjából biztosítva azt, hogy a Slate 7 megfelelő sebességgel tudja mozgatni az Android-ot és az újabb alkalmazásokat is. A 7 hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású kijelző HFFS rendszerű, amiről elég, ha annyi tudunk, hogy extra nagy betekintési szöggel rendelkezik, így  nem kell forgatni a tabletet, vagy a nyakunkat nyújtogatni, ha éppen nem szembe van velünk. Két kamerát még kapott a táblagép, elől egy már igencsak harmatosnak számító VGA kamera található, míg a hátlapon egy szintén nem túl nagynak nevezhető 3 megapixeles modell van.

hp-slate-7

A készüléken a Jelly Bean verziójú Android operációs rendszer fut, kevés módosítással, pár extra HP alkalmazással, amelyek a cég állítása szerint nem fogják visszafogni az OS frissítésének gyorsaságát. A Slate 7 könnyű műanyagborítást kapott, amit az oldalán végigfutó keret dob fel egy kicsit. A táblagép induló ára 169 dollár, amivel sikerült a márkásabb 7-es mezőny elé kerülni (Nexus 7, Kindle Fire HD).  A jövőben több méretű és árkategóriájú terméket tervez a piacra dobni a HP, azzal a céllal, hogy a táblagépek piacán is jelentős méretűvé váljon. Hogy ez a csipkerózsika álomból felébredt vállalatnak mennyire fog menni, az idővel kiderül. A készülék 2013 áprilisától lesz elérhető.

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá