Home Teszt Koobe S7 Easy tablet teszt – első benyomások

Volt szerencsénk hozzájutni egy Koobe S7 Easy táblagéphez a hazai forgalmazó jóvoltából, és a lehetőségekhez mérten megpróbáljuk alaposan letesztelni, átnézni. A gép egyébként sűrű, de elég széles árskálájú piacon próbál szerencsét, és az első benyomások alapján nem áll rosszul.

A gép egy meglehetősen kicsi, de súlyos dobozban érkezett hozzánk, első pillanatban meg is ijedtem, hogy ilyen nehéz lenne ez a kis hét colos gép, de kibontva kiderült, csak az alapos csomagolás, a mellékelt kábelek és a doboz volt az, ami „emberes” súlyt adott a csomagnak. A gép maga a könnyebbek közé sorolható, hosszabb távon sem kényelmetlen fogni. Pontos méretei: 119 x 189 10 miliméter.

koobe_s7_easy_tablat

 

A kibontott eszköz tapintása elsőre fura, de megszokható, jobb fajta műanyag. A kijelzője, ahogy látható, azoknak kedvez, akik a szélesebb képernyőket szokták meg, hiszen 16:9-es képarányú. A kijelző technológiája TFT-LCD, ami nem az élmenyőzbe tartozik, de a Koobe nem is a Nexus 7-tel száll versenybe. A vékony és könnyű gépbe meglehetősen jó technológiát zsúfoltak, hiszen ARM Cortex A8-as processzor és egy MALI 400 mHz GPU teszi a dolgát. Ezeknek hála nemcsak böngészésére és olvasásra használható a táblagép, hanem a népszerűbb játékok is kellő sebességgel futtathatóak. Személyes kedvencem, a Temple Run például, jól játszható rajta, de a napokban több más játékkal is megnézzük, mire képes a „kicsike”. Alapesetben  512 MB rendszermemóriával és 4 GB tárolóhellyel érkezik a táblagép (ebből a 4GB-ot lecsíp az operációs rendszer), de MicroSD kártyával bővíthető akár 32 GB-ig.

 

koobe_s7_easy_tabla2

 

A gyártó arra is gondol, aki nem feltétlenül játékra használná a gépet, hiszen most több mint 300 e-könyvet adnak ajándékba – ehhez csak vissza kell küldeni a gyártónak a Koobe táblagép szériaszámát, de akár a bemutatóteremben is átvehető a kupon, amivel további e-könyveket tudunk letölteni a multimediaplaza.com e-könyv áruházból.

A 23 990 forintos vételárával a Koobe igen vonzó készülék lehet azoknak, akik még csak ismerkednek az Android és táblagépek világával, vagy akik egyszerűen nem akarnak többet szánni egy ilyen készülékre. A kezdőknek lehet hasznos, hogy a Koobe-ra előtelepítve lett pár népszerű játék, mint például a Angry Birds, Bad Piggies, Amazing Alex, vagy éppen a Fruit Ninja.

(Folytatjuk)

2 hozzászólás to this post
  1. 1db A8-as mag 512mega rammal nektek jó technológia 2013-ban? Ugye csak vicceltek? Egyébként a felbontása milyen? Hány mhz-en megy a mag?

  2. Én nem tudom, hogy ez az én S7-em egyedi hibája-e (ez még az első, 4.0.4-es széria 2012 végéről), de a böngésző nagyobb oldalaknál folyton kihal, ugyanígy a Skype, YouTube, GooglePlay is dobálja el magát. Közben frissítettem hivatalos Koobe firmware-rel 4.1-re, de a helyzet ugyanaz. Óvatosan összeválogatva a különböző appokat, most van egy viszonylag működő rendszerem, de a saját böngészős internettől változatlanul megfekszik. Az érdekes az, hogy a filmek, könyvek, játékok nagyon szépen futnak rajta, csak ezek a webes alkalmazások nem jönnek be neki. Hogy mitől, az egy rejtély… Mert amúgy meg mindenhol azt olvasom, hogy milyen szuperül megy rajta minden.

Szólj hozzá