Home Hardver Bemutatták az új HTC One-t

A HTC ma bemutatta legújabb készülékét, ami egyben a zászlóshajója is lesz a cégnek, a HTC One-t. Ismerős a név? Bizony azért, mert ez a HTC One X família legújabb tagja. A készülék és a bemutatója is tökéletesen passzolt a korábbi HTC világba. Nem dobálóztak gigahercekkel, megabyteokkal és gigabyteokkal, inkább a kifinomultság és az apró dolgok újra feltalálása volt porondon. Azonban, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy talpra álljon a vállalat, az bizony kérdéses.

htc-one-sense5

A bemutató előtt rövid idővel már napvilágot láttak képek a készülékről, amikről később be is bizonyosodott, hogy valódiak. A telefon beáll a nagyképernyős készülékek trendjébe, a 4.7 hüvelykes kijelző uralja az előlapot. A kijelző 1080p felbontású, és 468ppi pixel sűrűséggel dicsekedhet.  A házban 4db 1.7GHz gigaherces processzor mag dolgozik, 2GB RAM társaságában. Az első hírek szerint két fajta kapacitással: 32 illetve 64GB -tal lesz kapható.

Mind a front – mind a hátlapi kamera 1080p videó rögzítésére alkalmas. A HTC bevezetett egy új fogalmat is a fotó készítésbe, az ultrapixelt. Ennek a technológiának hála rossz fényviszonyok között is jó minőségű képeket készíthetünk (kissé hajaz a Nokia Pureview megoldására). A kamera technológia mellett szoftvert is köré tette a HTC, a Zoe szoftverrel sorozatfelvételeket és rövidebb animációkat is készíthetünk – hasonlóan, mint  Vine app-pal az iPhone esetében.

blinkfeed

Másik erős szoftver újítása a HTC-nek a BlinkFeed, amivel a főképernyőt gondolta újra a cég. Feedszerűen rengeteg forrásból – mint például hírportálok, vagy social média accountok – tudjuk összeválogatni azokat az információkat, amelyekre szükségünk van.

boom

Nézzük felsorolásszerűen a további főbb jellemzőket:

  • Új Sense (nincs sorszámozás, csak simán New Sense)
  • BoomSound – két előlapi hangszóró a jobb hanghatás érdekében.
  • HDR sound recording: két mikrofon membránokkal a torzításmentes hang rögzítésének érdekében.
  • HDR kamera 300%-kal több fény
  • a kijelző alatt két kapacitív gomb található
  • ezüst és fekete színekben lesz kapható
  • 32GB vagy 64GB háttér

A készülék márciustól lesz kapható, a HTC állítása szerint 80 ország, több mint 180 szolgáltatójánál. Árazása nem ismert.

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá