Home Sajtóközlemények Bemutatkozik az Xperia Z – a Sony legújabb prémium okostelefonja

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bemutatta legújabb zászlóshajóját az Xperia Z okostelefont. A keszülék a prémium kategóriás okostelefonok között a csúcstechnológiát képviseli: 5”-os Full HD 1080p felbontású Reality Display kijelző, Snapdragon™ S4 Pro négymagos processzor, 13 megapixeles Gyorsfotó funkcióval felszerelt kamera, 4G LTE támogatás. A még tökéletesebb felhasználói élmény érdekében ez az okostelefon egyesíti a Sony legjobb technológiai, dizájn és kapcsolódási megoldásait is. Az Xperia Z 2013 első negyedévében kerül a piacokra.

A Sony több évtizedes TV gyártásban szerzett tapasztalatának köszönhetően az Xperia Z Mobile BRAVIA® Engine 2-vel támogatott Reality Display kijelzője magával ragadó vizuális élményt kínál a felhasználóknak szuperfényes és tiszta képmegjelenítéssel.

A készülék a Sony digitális kameráiból ismert legújabb technológiákon túl Exmor RS mobil szenzorral is rendelkezik, mely a világ első okostelefonban elhelyezett szenzora, amely a képeken túl HDR (High Dynamic Range) video készítésére is alkalmas. A HDR technológia segítségével még erős ellenfényben is tiszta felvételek készülhetnek, így a felhasználók szinte bármilyen körülmények között borotvaéles képeket rögzíthetnek.

Xperia Z Group Black

Az Xperia Z STAMINA üzemmódjának használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol és visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül. Ennek köszönhetően, akár négyszer hosszabb* akkumulátor készenléti idő is elérhető.

A Sony médiaalkalmazásai egységes szórakozási élményt nyújtanak a különböző Sony termékeken. Az előre telepített „WALKMAN”, „Album”és „Filmek” alkalmazások használatával nemcsak egy helyről kezelhetők a felhasználó online és offline tartalmai, hanem innen akár meg is oszthatóak. A „WALKMAN” alkalmazással a készüléken tárolt zeneszámok és a Facebook ismerősök által ajánlott zenék egyaránt lejátszhatóak. Az „Album” alkalmazással a felhasználó szabadon böngészhet saját, és Facebook ismerőseinek fényképei között, melyeket akár térképen is megjeleníthet.

Xperia Z waterbottle

A One-touch megosztás funkcióknak köszönhetően a felhasználók egyszerűen oszthatják meg zenéiket, fényképeiket vagy videóikat okostelefonjukról másik NFC-képes Sony készülékkel. Így például hangszórón, fejhallgatón és akár TV készüléken is élvezhetjük a tartalmakat. Mostantól csak hozzá kell érinteni Xperia Z okostelefonunkat az ugyancsak a mai napon bemutatott BRAVIA TV távirányítójához, és máris nagyképernyőn élvezhetjük fényképeinket és videóinkat.

Az Xperia Z-ben mutatkozik be az egyedülálló OmniBalance dizájn, melyet a finoman kerekített sarkok és sima tükröződő felületek jellemeznek. A mindössze 7.9 mm vékony készülékház ellenére az Xperia Z egy rendkívül tartós készülék edzett üveggel és törésálló borítással mind az elő- és hátlapon, valamint a prémium okostelefonok közül jelenleg a legmagasabb minősítésű por- és vízállósággal*** rendelkezik (IP55 és IP57).

Az Xperia Z főbb tulajdonságai

  • 5”-os 1080 x 1920p full HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine 2-vel
  • 13 megapixeles Exmor RS mobil szenzorral felszerelt kamera, HDR video, a még élesebb képekért és videókért bármilyen körülmények között
  • Por- és vízálló (IP55 és IP57) készülékház, tartós edzett üveg kijelzővel
  • 1.5 GHz-es négymagos aszinkron működésű Snapdragon S4 processzor 2 GB RAM-mal
  • STAMINA üzemmód, mellyel akár 4-szer hosszabb üzemidő is elérhető

Szólj hozzá