Home Szoftver Javítja a kritikus sebezhetőséget a Samsung

Tavaly év végén bukkant fel az a hír, miszerint kritikus sebezhetőséget hagyott a Samsung az Exynos SoC-os eszközeiben. A hír elsőnek az XDA fórumán bukkant fel, ahol egy fejlesztő részletezte a hibát.

A hibát az okozza, hogy az érintett kernelt használó telefonokon, a /dev/exynos-mem „eszköz” mindenki által olvasható és írható. Az érintett készülékek között van a  Samsung Galaxy S2, a Samsung Galaxy S3, a Samsung Galaxy Note 2, a MEIZU MX, és minden további olyan telefon, amely az Exynos SoC-ra épül, és a Samsung kernelforrását használja. A jó hír az volt, hogy ennek a hibának hála nagyon egyszerű root-olni a készülékeket, viszont ez egyben potenciális veszélyforrás is, hiszen könnyedén tudnak olyan programokat írni, amelyekhozzáférhetnek a telefonunk minden adatához.

A Samsung azonban a napokban elkezdte teríteni az I9300XXELLA kódnevű frissítést a készülékekre, amely többek között megoldja ezt a súlyosnak nevezhető hibát is. A beszámolók szerint a friss verzió ezen kívül gyógyír a sudden death névre keresztelt rejtélyes hibajelenségre is, amely a gyártó Samsung S3-as modelljét érintette. A hirtelen halál a telefonokra főképpen éjszaka csapott le, és a felhasználók nem tudtak mást tenni, mint a szervízbe vinni a készüléket, ahol teljes vagy alaplap cserével tudták megoldani a problémát. Ez a hiba egyébként szerencsére csak kisszámú, 16GB-os modelleket érintett.

Szólj hozzá