Home Hardver Ez lenne a Galaxy S4

A Samsung sokat köszönhet a Galaxy S modelljének, aminek mindegyik verziója eddig kivétel nélkül nagy siker lett. Az S3-ból eddig több mint 30 milliót adtak el, megjelenésekor minden más modellt állva hagyott. Az évek alatt egyre nagyobbra növő készülék, ami hol lekerekített ívekkel rendelkezik, hol kissé szögletesebb, talán a legnagyobb várakozással várt telefon, a Google Nexus készüléke mellett.

És ez nem véletlen. Az aktuális Galaxy S mindig húzónév, a Samsung a legjobb dolgait pakolja bele, és ahogy kell, rendes körítést is csinál hozzá. Az első pletykák a legújabb modellről már tavaly elkezdtek szivárogni, és a most előkerült adatok és képek még biztosabbnak tűnnek. Hogy ezek a szivárogtatások a véletlennek köszönhetőek, vagy egy pontosan és jól működő marketing-gépezet része, azt nem tudjuk.

galaxy_s4

A Sammobile.com-on tűnt fel az első – szokásosan gyenge minőségű – kép a telefonról, ami állítólag a Galaxy S4 prototípusáról készült. A képen jól látható, hogy a telefon kijelzője tovább nőtt, lassan tényleg az egész előlapot betölti. A panel alól eltűnt az eddigi egyetlen gomb is. A szélei egy kicsit kevésbé lekerekítettebbek talán mint a korábbi modellé, de annyira azért nem szögletes, mint a Galaxy S2 (sajnos).

A belsejéről is tudni már egy-két dolgot, bár ezek nagyrészt száraz adatok, és általában biztosra is vehető, hogy a Galaxy S mindig a legjobbat kapja meg, ami a piacon fellelhető. Központi egysége egy Exynos 5450 processzor lesz, amelyben nem kevesebb mint négy mag dolgozik 2Ghz-en, emellett kapott 2 GB RAM-ot is. A képernyő átmérője lassan eléri az első generációs Note-ét, hiszen már egy 4,99 hüvelykes SUPER AMOLED -ról van szó, amely 1080*1920 pixel felbontásra képes.

A képek készítéséről a készülék hátán lévő 13 megapixeles kamera gondoskodik, míg a videótelefonálásról az előlapon található 2 megapixeles. A telefon operációs rendszere a megjelenéskor várhatóan az Android 4.2.1 lesz.

A hivatalos bejelentésre még várni kell, a források szerint azonban a telefon már tél végén – tavasz elején kapható lesz.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá