Home Hírek Feltűnik a Huawei W1

A három nagy gyártó (HTC, Samsung és persze a Nokia) után a Huawei lehet az, aki hamarosan a közönség színe elé léphet új Windows Phone 8 alapú készülékével.

A Huawei szokásához híven nem a felsőkategória sorait ostromolja, hanem inkább a mérsékelt árfekvésű piacon próbál egy kis szeletet szakítani magának. A W1 ennek megfelelően nem rendelkezik különösen ámulatba ejtő paraméterekkel, csak hozza a közepes szintet, ami a Windows Phone 8-hoz kell.

A készülék kijelzője 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontásra képes, központi egysége már kicsit frisebbnek tekinthető, 1.2Ghz-es kétmagos CPU található benne. Ezt a mérnökök fél gigabyte RAM-mal és 4GB háttértárral támogattak meg, amelyből főleg az utóbbi fájdalmasan kevés. Jó hír viszont, hogy előlapi kamera és egy komolyabb, 2000 mAh akkumulátort is találunk a készülékben.

Első körben Kínában kezdik értékesíteni, Európában és a többi kontinensen valószínűleg csak jövőre lesz kapható. A többi gyártó készüléke ellen csupán egy erősen nyomott árral fog tudni harcolni.

Szólj hozzá