Home Hírek Jön a 99 dolláros Nexus táblagép a hó végén?

A legfrissebb pletykák szerint a Google még idén, az ünnepek előtt piacra dobja a Nexus táblagépének olcsóbb verzióját, amivel már bekúszhatnak a lélektani száz dolláros árszint alá. A legutóbb bemutatott Nexus 7 táblagép (amit az Asus-val közössen készítettek) igazi referencia modell lett, minőségi alkatrészekből, minőségi termék. Sőt az árazását is sikerült eltaláni úgy, hogy az a konkurenciának eléggé fájhatott.

Ezzel még nem elégedtek meg a Google-nél a jelek szerint, hiszen az új, olcsóbb modellel a cél az alacsony árú tabletek piacára való aggresszív betörés. Sok információ még nem látott napvilágot a gépről, annyit lehet sejteni, hogy az ár függvényében várhatóan a HD kijelzőről, és a többmagos processzorról le kell mondani. A készülék hardverének alapját valószínűleg a WonderMedia Technologies ARM processzor és HannStar kijelző adja.

Az iPad Mini-t a várakozások szerint október 23-án jelentik be, amire 26-án a Microsoft tud válaszolni saját rendezvényén. Mindkét óriásra rálicitálhat a Google, hiszen ő pedig a hó végén, 29-én fog tartani egy rendezvényt, amiről egyelőre semmi extra információt nem szivárogtatott ki.  Két fontos hardvert várnak a bloggerek, a 99 dolláros, előbb említett táblagépet, illetve az új Nexus telefont, amit az iparági pletykák szerint idén az LG gyárthat. (Bár egyes források szerint idén először több gyártó is készít Nexus modellt.)

Szólj hozzá