Home Hírek Android képzés újra, ingyenes alapozással

Az okostelefonok jó ideje már életünk részei, és egyre több ember életébe szivárognak be. Magyarországon az elmúlt év végén értékesített telefonok fele már „okos” volt. Idén ez a szám már jóval nagyobb, márciusban 70, jelenleg pedig már 80 százalék felett jár. Ekkora tömegnek megéri fejleszteni, akkor pedig már profitálni is lehet.

Becézhetjük divatnak is, de tagadhatatlan, hogy a mobil, illetve az okostelefon piac robbanása legalább olyan hatással volt a civilizációra, mint a PC elterjedése a 80-as évektől, vagy a szélessávú internet a 90-es évek végétől. A történet pedig még csak az első fejezetek egyikénél jár, Eric Schmidt is utalt erre nemrégiben, amikor azt jelentette be, hogy már napi 1,3 millió androidos készüléket aktiválnak világszerte. A Google-vezető szerint az Android fejlődésének körülbelül harmadához ért el, még rengeteg potenciált látnak benne Mountain View-ban.

Gondolhatunk arra is, hogy a készülékek még nagyságrendekkel erősebbek lesznek, ezt nem nehéz elképzelni csak az elmúlt 4 év alapján sem. Ezen felül biztosan sokkal összetettebbé válik a szoftver is, ami egyrészt a felhasználói felületek egyszerűsödéséhez vezet, másrészt az elvégezhető feladatok számának növekedéséhez: hangfelismerés, helymeghatározás, vizuális képességek, cloud-szolgáltatások. Nem utolsó sorban pedig a fizikai kialakítás is sokszínűvé válik: a kézi kütyük után már normálisnak számítanak a nem a PC-ből, hanem a mobilból származtatott tabletek, de mindjárt lesz okos szemüvegünk, okos autónk, sőt a Panasonic új mosógépe is irányítható hálózaton keresztül.

Egy újabb szűz területet hódít meg a technológia, s habár szeretünk területeket temetni, nem mondjuk, hogy a web és a régi platformok halottak lennének, de beszállni semmiképp nem oda érdemes, ahol már leosztott lapok vannak. A HWSW tavaly ősszel pontosan azért hívta életre az App! sorozatot, mert látványos érdeklődés, kíváncsiság mutatkozott a mobil platformokra való fejlesztés iránt. 2011 novemberében az App!2011 koncepciója az volt, hogy zongorázzuk végig egy mobilos termék létrehozásának minden fázisát. A vállalkozási körülmények után foglalkoztunk az ötletgyártással, tervezéssel, kezelőfelületekkel, munkaszervezési feladatokkal, menedzsment trükkökkel, a teszteléssel és persze a fejlesztői területekkel is, igaz jellemzően platformfüggetlen előadásokban.

A nagy ívek mellett a siker zanzája a részletekben van, ezért nem is volt kérdés, hogy a HWSW látóterében lévő sikeres szakértőkkel együtt mélyebbre is ásunk. Tavasszal sikeresen futott az App! Képzés első felvonása, ahol 7 kiváló oktató az alkalmazásfejlesztés előkészítéséről tartotta óráit. Az ügyfélmenedzsment, wireframe tervezés, fejlesztői- és dizájn patternek, kezelőfelület, grafikus dizájn, tipográfia és gamification kerültek terítékre.

Most azonban eljutottunk ahhoz a legfontosabb ponthoz, amit eddig óvatosan kerülgettünk: a fejlesztés érdemi része, kódolás, a program elkészítése. A HWSW az IT-Factory-val közösen meghirdeti a második App! Képzést, ahol ezúttal egy alapos 42 órás gyakorlati képzés során az Androidra való fejlesztésben mélyedhetnek el a résztvevők. A fejlesztésnél már nem lehet univerzális igazságokat megfogalmazni, nem elég fiktív példákkal prezentálni. A képzés célja itt az, hogy akik a következő években szeretnének a Magyarországon is gyorsan növekvő mobil app piacon érvényesülni, azok lendületesen áshassák bele magukat a Dalvik Java világába.

Extra infó:

Ma tartanak egy ingyenes online követhető java-alapozó estét, ahol betekinthetünk az alapokba, és egy olyan minimális tudást szedhetünk fel, amivel már el lehet kezdeni az Android képzést.

Előadók:

  • Ekler Péter
  • Nyitrai István (Koin.app)
  • Habencius István (@sycko)
  • Tóth Levente (Telenor Kétkerék és Hipernet Nap app)
  • Boldog Ferenc (USTREAM)
  • Pável Áron (Android fejlesztő)

Részletek: http://www.itfactory.hu/Info/app2

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá