Home Játékok Újabb iOS sztár a Google Play Storeban: Subway Surfers

Amióta a Google Play Store (illetve az Android Market) beindult, és egyre népszerűbb a felhasználók körében, a játék és alkalmazás fejlesztők nem hagyhatják figyelmen kívül az Android platformot. Már-már trend, hogy ami iOS platformon korábban népszerű játék lett, az előbb utóbb megjelenik a Google rendszerében is. Így van ez a Subway Surfers-szel is.

A játékot az Apple Storejában már több mint 25 millióan töltötték le, így ez a siker szinte kiáltott azért, hogy átírják androidos platformra is. Hiába népszerű telefon továbbra is az iPhone, és lehet önmagában uralkodó az iPad, de a több 10-100 millió androidos eszközzel is számolni kell.

Ennyit felvezetésnek, lássuk a játékot. A Subway Survers alapkoncepciója már ismerős lehet azoknak, akik játszottak például a Template Run valamelyik részével. Az ilyen végtelen játékmódú játékok vagy tetszenek az embernek, vagy nem. Valakit frusztrál, hogy nincs vége a pályának, nincs meg az „ez a szint sikerült” élmény, sokakat azonban ez nem zavar. A játék főszereplője Jake, aki – valljuk be, nem szép dolog – graffitizik. Egyik nap azonban elkapják, ahogy éppen az egyik vonatot „taggelte”, és innen kapcsolódunk be a játékba, ugyanis menekülni kell, ha nem akarjuk, hogy a biztonsági ember és a kutyája elkapjon bennünket. Miközben iszkolunk, érméket tudunk felvenni, amiket később hasznos dolgokra tudunk költeni. Ezeknek két csoportja van, az egyszer használatosak, illetve a fejlesztések. Egyszer használatos kellék például a már több játékból (Temple Run, Jetpack Joyride) ismert head-start – amikor egy jókora lökéssel indulunk neki a feladatnak -, vagy a légdeszka. A fejlesztések között is vannak már ismerős dolgok, mint például a Jetpack, vagy a Coin Magnet. Az utóbbiakat tudjuk egyébként folyamatosan javítani, tuningolni.

 

Nem beszéltünk még magáról a mozgásról. Főhősünk tehát szalad, nekünk csak arra kell figyelni, hogy az elé kerülő vonatokat, illetve kisebb pálya akadályokat ügyesen kikerüljük. Kacsázhatunk a vonatok között, átugorhatjuk a felmerülő kisebb dolgokat, vagy át is csúszhatunk alattuk. Ha kicsit hibázunk, nincs még veszve minden, de akkor arra is érdemes figyelni, hogy a nyomunkba érnek az üldözők is. Ahogy haladunk előre, természetesen egyre pörgősebb a játék, gyorsabb és nehezebb lesz.

Ha már megunnánk, akkor ott a lehetőség, hogy karaktert váltsunk. Ehhez mondjuk elég sok coin-ra vagy szükség, illetve egyes szereplőket meg tudunk szerezni tárgyak összegyűjtésével. Ezeket a tárgyakat úgynevezett Mystery Box-ok kinyitásával tudjuk megszerezni. Ilyen dobozokat a pályán tudunk összeszedni, illetve 500 coinért cserébe vehetünk is. Ha szerencsénk van, akár vissza is nyerhetjük az árát, hiszen nem ritka, hogy több ezer coin van benne.

Akinek a már említett Temple Run bejött, az mindenképpen nézze meg a Subway Surferst, mert remek kikapcsolódást nyújt. A grafika is remek, három dimmenziós, kicsit meseszerű, vidámabb mint az előbb említett Temple Run, így talán a kisebbeknek is adott a lehetőség, hogy játszanak.

Ingyenes letöltés:

4 hozzászólás to this post

Szólj hozzá