Home Programok Elkészült a hivatalos Google Analytics alkalmazás Androidra

Meglehetősen sokáig éheztette a Google azokat a felhasználókat, akik várták, hogy megjelenjen a cég saját, eredeti Analytics kliense. Rendszergazdák és marketingesek örvendjetek, mert végre itt a Google Analytics Androidra, így bármikor a zsebből is ellenőrizhetőek az oldalak fontosabb paraméterei.

Természetesen nem az Analytics összes funkcióját ültették át mobilra (ez mondjuk valószínűleg igen komoly, és felesleges munka is lett volna), hanem csak azokat, amelyekre valószínűleg a legnagyobb szükség van, és az átlagemberek is értik és használják is. A rendszer támogatja a többfiókos megoldást, így tényleg elérhetjük az összes oldalunkat.

Négy fő ablak van a programban:

  • Valós idejű adatok
  • Irányítópult
  • Automatikus figyelmeztetések
  • Egyéni figyelmeztetések

Aki nem hardcore Google Analytics-es, az valószínűleg leggyakrabban az első két tabot fogja használni. Az irányítópultot szerencsésebb lett volna „Statisztikák” vagy éppen „Grafikonok” névvel illetni, hiszen itt olyan blokkok közül választhatunk, mint például a Látogatók száma, vagy az oldalon töltött idő. Ezt a részt tudjuk mi igazán testreszabni, hiszen többfajta mutató közül választhatunk, mint például a már említett látogatói adatok, vagy AdWords, Célok, esetleg az Eseménykövetési grafikonok.

A Play Store-ban figyeljünk oda, hogy mit töltünk le, hiszen már több fizetős alternatív Google Analytics program is van az áruházban. Aki az eredeti Google Analytics programot szeretné letölteni, az erre keresse:

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá