Home Hardver 99 dolláros androidos játékkonzol

Időnként felbukkannak ilyen olyan hírek, hogy egy csapat éppen milyen Android alapú eszközzel tervezi megváltani a világot. Azonban most úgy tűnik, a(z) Ouya alkotói komolyan gondolják. 99 dolláros áron készülnek piacra dobni egy android alapú játékkonzolt. 

Nos, amíg csak az RSS feedekben olvasunk arról, hogy valamelyik amerikai garázsban éppen ki miről álmodozik, addig általában kevésbé vagyok lelkes az ilyen témákban. Azonban a(z) Ouya készítői feltették a projektjüket a Kickstarterre, ahol iszonyatos sebességgel összegyűlt a kellő pénz a projektre. (Több mint 600 ezer dollárt kértek az alkotók, jelenleg 2 millió dollárnál is többet tettek össze a leendő vásárlók.)

A konzol tervezett paraméterei:

  • Tegra3 quad-core processor
  • 1GB RAM
  • 8GB belső tárhely
  • HDMI (1080p HD)
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth LE 4.0
  • USB 2.0 (egy darab)
  • Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad
  • Android 4.0 alapok

Nos, bye-bye Nexus Q (bár tudom, az másra való), de ezekkel a paraméterekkel, és a becsült árral a(z) Ouya egyszerűen tarolni fog. Már csak abban kell reménykedni, hogy az alkotók a kapott pénzzel okosan bánnak, és tényleg elkészül olyan androidos konzol, amely a mi nappalinkban is ott lehet. Ha minden jól megy egyébként, akkor 2013 tavaszán már meg lehet kaparintani a konzolt.

Lábjegyzet: csak hogy mekkora potenciál van a konzolban, a Minecraft (egyik) fejlesztője azt mondta, hogy ha kijön a konzol, tesznek róla, hogy a Minecraft is fusson rajta.

További részletek a Kickstarter oldalán, ahol az alkotók bemutatkozó videóját is megnézhetjük.

Frissítve július 12. : már majdnem 30 ezren támogatták a projektet, az összegyűjtött pénz pedig lassan eléri a 4 millió dollárt.

Hasonló cikkek
4 hozzászólás to this post
  1. A kérdés már csak az, mire lesz jó? Médialejátszót kapni olcsóbban is, játékra meg egyrészt kicsi a teljesítménye szvsz, másrészt meg a droidos játékok tapis irányításra vannak optimalizálva többnyire…

  2. Tök jó, elveszett az egész hsz-em… Akkor megint: a kérdés csak az, h mire lesz jó? Médialejátszót most is kapni olcsóbban, játszani meg ez a vas szvsz gyenge, másrészt meg a droidos játékok tapis irányításra vannak optimalizálva többnyire…

  3. Szia Nebulo,

    Nem veszett el a hozzászólásod, csak nem ment ki azonnal.

    Médialejátszóról nem beszélt itt senki, ez egy olcsó játékkonzol, ahogy a címben is van. Természetesen a teljesítménye nem ér fel egy Xbox360-al, vagy PS3-éval, de nem is az a cél. Az androidos játékok futtatáshoz azt hiszem manapság a tegra 3, és az 1gb ram bőven elég, és talán elég is lesz még egy pár évig.

    Azoknak jó, akik szeretik az egyszerűbb játékokat, úgymond koca gamerek, de mégis kipróbálnák mondjuk az egészet egy tv-én. Egy baráti társaságba sokkal jobb lehet egy ilyen kütyüvel játszani, mint mondjuk körbe adni a telefont.

  4. …esetleg még amolyan ‘TV okosítónak’ is el tudom képzelni a játékokon kívül, már persze ha tudni fog ilyesmiket hogy pl. YouTube, Skype, Mail stb. appok futtatása, zenelejátszó, meg hasonló.

Szólj hozzá