Home Hack Hogyan kényszerítsd ki a Tango frissítést?

Úgy tűnik, elindult hát végre a Tango frissítés kiadása a Microsoftnál, sokan vártak már erre. Pedig a Tango alapvetően sok újdonságot nem hoz; MMS-nél több üzenetet tudunk csatolni, SIM kártyára exportálhatunk neveket, nagyjából ennyi. Mégis jómagam is úgy voltam, hogy ha már egyszer kiadták, akkor felteszem a telefonra. Viszont a helyzet azért nem ilyen egyszerű, mert frissítés terítése miatt nem biztos, hogy mindenkinél megjelenik az új verzió azonnal. Van azonban egy ügyes kerülőút, ami saját tapasztalataink szerint működik.

Tehát a trükk, amivel elő lehet csalogatni a frissítést:

  • A készüléken kapcsoljuk ki mind a Wifi, mind a mobilhálózatos internetet (hogy pontosan miért van rá szükség, azt nem tudjuk, tegyünk így)
  • A telefont csatlakoztassuk az USB kábellel a géphez, majd ellenőrizzük, hogy tényleg látja-e.
  • Ha a telefont látja a gép, menjünk a frissítés részhez. Beállítások -> Telefon, és a bal oldali menüben található a frissítés menüpont.
  • Készüljünk elő arra, hogy megszakítjuk valahogy a számítógépünk internetét, lehetőleg minél egyszerűbben és hatásosabban. Nem ajánlom a szoftveres megoldást, mert ott nem azonnal történik meg a dolog. Inkább hardveres úton járjunk el, például: UTP kábel, vagy éppen Wifi adapter kihúzása. Ahol ez nem oldható meg (laptop + beépített wifi) esetleg próbáljuk a hardveres wifi kikapcsoló gombot – ha van, vagy egyenesen a routert kapcsoljuk le.
  • Amikor rányomunk a Zune-ban a frissítés pontra, akkor kell megszakítani az internetet. Itt több taktika is van, egyesek szerint azonnal meg kell szakítani a kapcsolatot, de van ahol a 2-3 másodperces várakozást javasolják. Mi a középutat választottuk, és olyan 2 másodperc után szinte „kitéptük” az USB-s wifit a gépből.
  • Ha jól csinálunk mindent (és szerencsénk van), akkor a Zune hibaüzenet helyett („frissítés nem érhető el”) szépen kiírja, hogy talált új frissítést a telefonhoz, és megjelenik a frissítés gomb is. Mellékesen még a telefonon is jön egy értesítés, hogy új frissítés érhető el.

Nem kell aggódni, ha éppen elsőre nem jön össze, nekünk is kellett pár próbálkozás hozzá, de működik. Kiinduláskor, ahogy látható, a 7.10 8107-es verzió volt a telefonon, és a Zune azt írta ki, hogy bizony nincs szüksége frissítésre.

Ekkor kezdtük el játszani a netmegszakítós trükköt, és hamarosan elő is jött az üzenet, hogy van új verzió, a 7.10 8112.7. Ezek után egy szimpla telepítés / frissítési folyamat játszódott le, nem volt komplikáció. Aki szeretne biztonsági másolatot készíteni a telefon állapotáról, az számoljon azzal, hogy kell minimum 4 GB szabad hely a C: meghajtón (nem, az nem jó, ha másik meghajtón van 20 GB szabadon…).

Viszont itt még nem volt megállás, ugyanis ez még nem a Tango, lehet tovább frissíteni ezt a verziót is, szintén az előbb bemutatott módszerrel. Pár próbálkozás után már jött az üzenet, hogy elérhető frissítés a telefonhoz: 7.10 8773.98.  Egy újabb unalmas telepítés után máris a friss rendszer csücsült a telefonon.

Jó húzogatást mindenkinek!

 

2 hozzászólás to this post
  1. ÜDV! Arra nem tudnal megoldast h wifin wp 7.5 röl Este a hogyan tudnam nezzni a foci eb döntöt, Iphonra van stream app, de nekem meg iphonom nincs, ehez meg nem találtam!

    KÖSZI

Szólj hozzá