Home Hírek Egy ex Microsoft-os arról, hogy a Windows Phone eladások miért haloványak

Charlie Kindel, a Windows Phone divízió korábbi partnerprogram-vezetője arról beszél blogjában, hogy miért nem sikeres egyelőre a Windows Phone. Kindel – aki idén nyáron hagyta el a redmondi céget 21 év után – szerint egyébként a Windows Phone jobb, modernebb és szuperebb, mint az Android, viszont a siker mégsem jön.

Szerinte ennek a legfőbb oka az, ahogy a Microsoft a szolgáltatókat és a hardvergyártók kezeli. Az MS ugyanis pontosan megszabja, hogy milyen hardver szükséges ahhoz, hogy a telefongyártók feltehessék a készülékükre az operációs rendszert. A szolgáltatóknak pedig azt mondja meg, hogy hogyan frissíthetik a telefonokon az operációs rendszert.

Személy szerint – és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül – pontosan ezek miatt a dolgok miatt szeretem a Windows Phone-t. A szigorú hardverkövetelményeknek hála nem találkozik az ember olyan Windows Phone-nal, ami szánalmas és kellemetlenül laggol, vagy akad. A szoftverfrissítésnek és a fix hardvereknek hála pedig olyan, mint fragmentáció a windowsos telefonok világában egyelőre nem ismert, hiszen az összes első generációs telefon megkapta a legfrissebb, 7.5-ös operációs-rendszert, az újabb  telefonok pedig már eleve ezzel a verzióval jönnek ki.

Szólj hozzá