Home Szoftver 50 ezer alkalmazás a Windows Phone marketben

Újabb lélektani határt lépett át a Windows Phone Marketplace-re feltöltött alkalmazások száma azzal, hogy elérték az 50 ezres határt. Ezt az eredményt egyébként még előbb érték el, mint amire számítani lehetett, bár ez a szám még mindig jelentősen kevesebb, mint amennyivel az Android vagy az iOS platformok piactere büszkélkedhet.

A Windows Phone piacterének bővülése. Megjegyzés: 2011. decembere nem teljes.

A feltöltések száma mára elérte az átlag 265-öt. Az összesítések alapján így eddig 50126* alkalmazást töltöttek fel a Windows Phone Marketbe. Ebből több mint 17 ezer programot az elmúlt negyedévben készítettek el, és töltöttek fel a fejlesztők. Csak az elmúlt hónapban pedig több mint 8 ezer programmal nőtt a piactér. A Microsoft bizakodással nézhet a jövő év elé, hiszen a platform népszerűsége csak most van felívelőben. Az első 40 ezer alkalmazás feltöltésére majd’ egy évet kellett várni, viszont a következő 10 ezerhez elég volt már 40 nap. A fejlesztők számára tehát egyre népszerűbbé válik a Microsoft operációs rendszere. Nem beszélve a végfelhasználókról, szép lassan egyre több országban egyre több telefon lesz elérhető a rendmondi cég rendszerével. Ebből oroszlánrészt vállal a Nokia, aki hosszú találgatások után végül a Microsoft rendszere mellett tette le a voksát. Itthon hivatalosan a Nokia Lumia 800 csak január közepe után lesz elérhető.

* Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az említett 50 ezer alkalmazásból közel 6 ezer már nem elérhető, hiszen a Microsoft is tisztogatja a piacteret, több alkalmazást tiltottak már le, illetve nyilván a fejlesztőknek is vontak vissza programok.

(forrás: allaboutwindowsphone)

Szólj hozzá