Home Hírek A következő generációs WP7 telefonok lelke – Snapdragon S2

Mindenki jól tudja, hogy a Windows Phone egyik meghatározó pillére a fixen rögzített hardver. Aki WP7-es telefont akar gyártani, az nem teheti meg azt, amit az androidos készülékek esetében, nevezetesen hogy több éves platformokra építve kihoz egy telefont, ami bár jól néz ki, (relatíve) modern operációs rendszer van alatta, mégis lassacskán reagálva működik, és könnyű zavarba hozni.

Az első generációs Windows Phone-okat a Snapdragon processzorok hajtották, amelyek 1Ghz-en üzemeltek. Bár manapság már kevésnek tűnhet, aki találkozott már WP7-es telefonnal az pontosan tudja, hogy ez elég. Ezek a készülékek a mai napig megfelelő, sőt inkább kiváló sebességgel működtetik a Microsoft operációs rendszerét. A bevált recepten a redmondi cég nem változtatott, így a második szériás WP7-es telefonok lelkét is a Qualcomm szállítja.

Ha egymás mellé állítunk egy első és második generációs telefont, nem sok különbség tűnhet fel, pedig belül alaposan kicserélődött egy év alatt a hardver. A telefonok szíve a Snapdragon S2 platform, aminek hála gyorsabban böngészhetünk a weben, a játékok grafikái még jobbak lehetnek, és a mobilhálózatokon történő adatcsere is zökkenőmentesebb lehet.

Lássuk, mit kínál a Snapdragon S2:

  • gyorsabb böngészés, letöltés – az S2-ben 14.4 Mbps-re gyorsították a modem sebességét a mérnökök
  • két kamera támogatása – az új chipset akár két 12 megapixeles kamerával is elbír, így nem csoda ha már megjelentek olyan készülékek, amelyeknek az előlapján is kamera található
  • jobb grafikai teljesítmény – a Snapdragon S2-ben Adreno 205 GPU található, ami a gyorsabb és zökkenőmentesebb grafikai munkáért felel
  • hosszabb üzemidő – az új chip jobban gazdálkodik az energiával, mint elődje, így tovább bírja egy feltöltéssel

 

Szólj hozzá