Home Hardver Fájdalmas ICS frissítés a Samsungnál

Nem sieti el a Samsung az ICS frissítést, és a legutolsó hivatalos információk alapján nem is a legbőkezűbben adja az android új verzióját. Elsőkét a telefonok zászlóshajója, az S2, illetve a kategória (újra)teremtő Note kapja meg az Android 4.0-t.

Most sem egyszerre frissülnek a készülékek, hanem ahogy már megszokhattuk, hullámokban, földrész és országok szerint változóan. Első két célterület az USA és Dél-Korea, később várható, hogy az európai szolgáltatók is megkapják a frissítéseket.

Az új firmware később elérhető lesz további modellekre is, így ICS -hez juthatnak a Galaxy S II LTE, Galaxy R, Galaxy Tab 7.0 Plus és a Galaxy Tab 10.1 tulajok is.

Bizonyára a Galaxy S és Galaxy S Plus tulajok a szívükhöz kaptak. Véleményem szerint ez egyébként várható volt, a Galaxy S már “idejét” múlt készülék, a gyártónak egyszerűen nem éri meg frissen tartani egy régi telefont, hiszen akkor nincs mivel rávenni a fogyasztókat az újabb modellek megvásárlására (mármint azokat lehet így nyilván meggyőzni, akik nem ájultak el a kétmagos gépektől, és megvannak fél GB RAM-mal is). Az S Plus és W modellek hiánya a listáról már kevésbé érthető, hiszen relatíve friss készülékről van szó.

Persze a listán nem szereplő modellek tulajainak még mindig ott az android “sötét oldala”, hiszen nincs még egy olyan telefonos közösség, amely mögött ekkora hacker kultúra alakult volna ki. Így ha egy-egy gyártó hanyagolja a modell frissítését, még mindig van rá esély, hogy lelkes és tehetséges otthoni programozók elkészítik a friss ROM-ot.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár az információ a készülék listáról hivatalos, nem egyszer volt már olyan, hogy egy cég hátat fordított a korábbi politikájának (lásd HTC, vagy LG), engedtek a felhasználók nyomásának, és mégis elkészítették az adott telefonhoz az új ROM-ot. Ilyenkor a marketing és pr gépezet oszt, szoroz, kivon és nyilván megpróbálják  megbecsülni, hogy melyik megoldással járnak a legkevésbé rosszul. A Samsung modellek egyébként népszerű és elterjedt telefonok, így nagy valószínűséggel lesz rájuk használható és jól működő “házi rom”. Persze az soha sem lesz gyári…

Hasonló cikkek
7 hozzászólás to this post
  1. Szia Viktor,

    Pontos időpont nincs, amit tudunk, hogy a Samsung jövő év elejére tervezi, az első készülékek lesznek, amelyek megkapják az új androidot.

  2. Remélem lesz S Plus-ra mert nem akarok rá romot tenni, félek ,hogy hazavágom :/ Ha nem adják ki akkor majd e-mailben lecseszem a samsungot. Ugyebár az S Plus elég friss készülék, nemde? Majd szervezzünk tntetést ha nem akarják kiadni 😀

  3. Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7500) Wifi+3G T-Mobile mikor lesz Ics frissités tudja valaki a választ előre is köszönöm

Szólj hozzá