Home Hírek Jóval gyorsabb lehet a Flash Androidon

Bár az Androidon már régóta létezik a Flash, kicsit olyan, mintha az Adobe adott is volna, meg nem is. Hasonlóan a Linuxos Flash playerhez egyelőre nem képes „smooth” futtatásra. Erősebb gépeken is gyakran elbotlik, de azért már használható állapotban van. Ezen fordíthat egy nagyot az Adobe a nemrégiben beharangozott Flash Player 11, illetve Air 3 új architektúrával, a Stage 3D-vel. Ezzel a lehetőséggel a fejlesztők úgy készíthetnek alkalmazásokat, hogy ötvözik a Flash, a HTML5 és natív kódokat.

A cég annyira bízik az új megoldásában, hogy egyenesen a web következő generációs konzoljának titulálja. Az új fejlesztés elsősorban játékok fejlesztésénél lesz hasznos. A cég szerint a 2d/3D hardveres gyorsításnak hála az új verziók akár ezerszer is gyorsabban renderelhetik a tartalmat, mint a korábbi kiadások (Flash 10 / Air 2).

Egy másik, szintén nagyon jól hangzó szolgáltatás az Air Native Extensions, ami lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy új hardveres és szoftveres képességeket használjanak ki, mint például a készülék rezgő módja, szenzorai, sőt, még az NFC chipje is. Továbbá a fejlesztők ezentúl automatikusan AIR 3 csomagokat készíthetnek az alkalmazásukból, ami egyszerű installálási lehetőséget biztosít az Android felhasználóknak.

További információ erre, illetve a két demo videóban:

Szólj hozzá