Home Programok Google Docs Androidra

Nagy hiányosságát pótolta a napokban a Google, amikor elkészítette az online irodai szoftverük Androidon futó változatát. A Google Docs for Android olyan, mint a többi Googles alkalmazás, egyszerű, letisztult, gyors és bárki számára használható. A fejlesztők csak a felület kidolgozása terén tértek el a sztenderd Google appoktól, de ez talán jót is tett a programnak.

A program a weben futó szolgáltatás minden funkcióját és kényelmét nyútja. Használatához természetesen szükség van egy aktív Google fiókra, de Android rendszer lévén nem túl nagy kérés. Indítás után az app főképernyőjén egy helyen láthatjuk azokat a dolgokat, amikre szükségünk lehet. Új dokumentum létrehozása, a jelenlegiek tallózása, keresése. Nagyon hasznos dolog, hogy a program támogatja a több fiókos üzemmódot, tehát ha van egy másik Google fiókunk, azt is be tudjuk állítani rajta, nemcsak az alapértelmezettet (azt egyébként nem is kell, a program belépteti a felhasználót kérdés nélkül). A dokumentumokat immár szerkeszthetjük tehát, és a telefonról is megoszthatjuk egyszerűen bárkivel, mint ahogy azt a webes testvérében.

Kétségtelenül nagy dobás a beépített karakterfelismerő rendszer (OCR) is, amely egyelőre csak angol nyelven tud, de a készítők ígérete szerint a folyamatos fejlesztésekkel több nyelvre is ki fogják terjeszteni ezt a lehetőséget. Az OCR segítségével fényképeken található szövegeket tudunk közvetlnül átalakítani Google Docs formátumba, ami nagyban megkönnyítheti az életünket. A használata egyébként egyszerű, új dokumentum létrehozásánál van lehetőségünk azt az opciót választani, hogy fotóból kívánjuk létrehozni, a képet a szoftver ezek után feldolgozza, és feltölti a Google Docs fiókunkba. Sokat egyébként nem szabad várni tőle, nyilván ez egy új fejlesztés, így még az angol dokumentumok esetén is rendszeresen elbotlik.

A Google Docs természetesen ingyenesen letölthető a Marketből, így a cég ismét rendesen odavágott azoknak a fejlesztőknek, akik korábban – a hiányosságot kihasználva – pénzért kínáltak hasonló szoftvereket Androidra.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá