Home Programok Videó chat Androidon

A Google egy újabb újdonsággal lepi meg a felhasználókat. Tegnap mutatták be azt a fejlesztést, amivel ezentúl a Gtalk-os ismerőseinkkel videó chatelhetünk Androidos telefonunk segítségével.

Az ismerőseinket, családtagjainkat így akár fel is hívhatjuk Androidos telefonunkról úgy, hogy közben láthatjuk is őket. Ráadásul a másik oldalon nem feltétlen muszáj egy Androidos telefonnak lenni, a fogadó fél ülhet a számítógép előtt, amiben a Gmail van éppen megnyitva. A beszélgetés során akár linkeket is küldhetnek nekünk, amiket mi telefonunk segítségével megnézhetünk. Ilyenkor a videókép megáll, és az alkalmazás a háttérbe húzódik, és elindíthatunk egy másikat. Mindeközben a beszélgetőpartnerünkkel tovább cseveghetünk szóban, hiszen ő továbbra is láthat és hallhat minket.

A lehetőség egyelőre a Nexus S készüléken fog működni, az Android 2.3.4-es frissítésnek hála. A közeljövőben természetesen további készülékeken is elérhető lesz a Videó chat, amelyeket frissítenek a 2.3.4-es szoftverre. Persze sokan – jogosan – szkeptikusan tekintenek erre az állításra, hiszen a gyártók továbbra sem tudják érdemben tartani a lépést a Google frissítéseivel, ez egy állandó probléma. Sőt, sok Nexus S tulajdonos jelezte, hogy az ő mobiljuk még mindig csak 2.3.1-es Android szoftverrel rendelkezik, a telefon még nem kínálta fel az újabb verziót. A Google tehát remek megoldásokat fejleszt ki, ám ezek a végfelhasználókhoz általában nagyon későn jutnak el, így pedig érdemben nem tudnak ellenfelei lenni – ebben az estben – a Skype vagy a Fring alkalmazásainak.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá