Home Hardver Testreszabható androidos mobil a Synapse-Phones-tól

Egy német cég, a Synapse-Phones elhozta azt, amit már biztos sokan vártak, előre összeállíthatjuk telefonunkat, akár csak a Dell, vagy az Apple oldalain a laptopokat. Érintésérzékeny gombok a hagyományos helyett? HDMI port vagy inkább előlapi kamera? Nem probléma, ha minden igaz jövőre már összeállíthatjuk álmaink mobilját.

A cég 2011 elejére ígéri az első telefonok kiszállítását. Weboldala átmenetileg a nagy terhelés miatt nem elérhető, jelenleg csak egy posterous blog, illetve egy virtuális ötletdoboz van, ahol a felhasználók beküldhetik saját ötleteiket, vagy egy másik mellé állhatnak. Ennek nyomán például már kiderült, hogy a cég tervezi opcióként a kétmagos processzort, illetve a QWERTY billentyűzetet is. A két legnépszerűbb ötlet a gyári bootrom támogatás (hogy különlegesebb hack nélkül tudjanak a felhasználók custom romokat futtatni) illetve az Android 3.0 követelményeinek megfelelő készülék összeállítása.

Kép forrása: engadget

A kezdőmodell egyébként várhatóan Android 2.2-vel kerül forgalomba, 1Ghz-es processzorral (pontos típusról nincs tudomásunk egyelőre), 4 inches super-AMOLED kijelzővel, és természetesen microSD kártya foglalattal. A készülék kiegészítőknek hála a legkülönfélébb hálózattal meg tud birkózni (3G, 4G – LTE vagy WiMAX) igény szerint. Természetesen bluetooth és (akár 12 megapixeles) kamera is kerülhet a telefonba. A külső ház színe is saját ízlésünk alapján dönthető el. Az említett „kezdőmodell” ára 410 dollár – 80 ezer forint – körül várható

Hasonló cikkek

Szólj hozzá