Home Egyéb Irányítsd a Winampot az androidos telefonoddal

Nem, ez nem az a Winampos bejegyzés, most egészen másról van szó. A Lazik nevű alkalmazás lehetővé teszi, hogy az asztali számítógépünkön futó Winampot távolról vezéreljük, Androidos telefonunk segítségével – Windwos alatt.

A Lazik felhasználói felülte egyszerű és átlátható, így könnyű kezelni. Ahhoz, hogy beüzemeljünk három dolog kell. Egy feltelepített Winamp, a Lazik Winamp pluginja a számítógépre, és természetesen maga a Lazik alkalmazás a telefonon. A rendszer összelövése sem bonyolult (az ingyenes verzió csak a wifi alapú kapcsolat teremtést támogatja). Miután feltelepítettük a plugint és a programot, indítsuk el a telefonon a Lazikot.  Előtte természetesen jó, ha megbizonyosodunk arról, hogy a számítógépen fut a Winamp, és a plugin telepítése sikeres volt. Az első indításkor be kell állítani a szervert, ami nem nehéz, mivel a program képes automatikusan megtalálni a hálózaton a gépet, de ha ez valamiért nem működik, kézzel is be tudjuk állítani a szükséges dolgokat, csupán a számítógép helyi ip címét kell megadni.

Ha ez kész, akkor be is fejeztük a beállítást, innentől használhatjuk a programot. A következő indításnál már nem is fog semmit kérdezni, automatikusan csatlakozik. A program jobb alsó sarkában látható ikon a playlistet kezeli, még a bal oldali a libaryt.

Amit a program tehát az ingyenes verzióban tud:

  • playlist illetve libary támogatás
  • keresés (ahogy én láttam sajnos csak a Libary-ban, de fixme)
  • minden fontos adatot megjelenít az éppen játszott számról: eladó/ album / cím
  • ha van borító az albumhoz azt is mutatja
  • teljes körű Winamp vezérlés: lejátszás, szünet, következő / előző szám, illetve hangerő állítás. A program jelzi hogy éppen hol tartunk a számban (idő és csúszka), és beállíthatjuk a véletlenszerű lejátszást, illetve az ismétlést is.

Ami tehát kell:

A program hivatalos weboldala: http://www.bypops.com/en/download/

Hasonló cikkek
0 4962

0 1679

Szólj hozzá