Home Hírek TweetDeck CEO: Androidra fejleszteni nem rémálom

Ez egy kicsit bulváros bejegyzés lesz. Még korábban, a TweeDeck 1.0-s verziójának megjelenésekor írtunk arról, hogy a cég egy blog postban közölte az eddig összegyűjtött statisztikát, hányan, milyen telefonon és milyen operációs rendszer variánson használják a klienst.


A képre kattintva nagyban is megnézhetitek a grafikont

Steve Jobs ezt a kimutatást használta ki arra, hogy rámutasson az Android operációs rendszerek fragmentációjára:

„Twitter client, Twitter Deck [sic], recently launched their app for Android. They reported that they had to contend with more than 100 different versions of Android software on 244 different handsets. The multiple hardware and software iterations present developers with a daunting challenge.”
Tehát a TweetDeck (helyesen írva…) az előzetes tesztelések során több mint 100 különböző Android verzión futott, 244 fajta hardveren. Steve Jobs szerint ez a fejlesztőknek nagy kihívást jelent.
Iain Dodsworth, a TeetDeck vezetője twitteren reagált Jobs kijelentésére:
Did we at any point say it was a nightmare developing on Android? Errr nope, no we didn’t. It wasn’t.
Iain egyébként elmondta azt is, hogy a TweeDeck androidos verziójának fejlesztésével csupán 2 munkatársuk foglalkozik. Ez, és a Twitterre írt válasza mutatja meg pontosan, hogy mennyire okoz „komoly” gondot az Android fragmentációja.
1 hozzászólás to this post
  1. Nah azert ehhez erdemes azt hozzatenni, hogy egy ilyen „egyszeru” alkalmazasnal nem lenyeges es nem gazos a dolog, de egy jobb grafikaju jateknal, vagy akar egy pdf readernel, tablazatkezelonel mar problemasabb… szerintem.

Szólj hozzá