Home Programok Sunflower Ingatlan

Éppen a napokban gondoltam arra, hogy ingatlanokat keresgéljek. Arra gondoltam, de jó  volna, hogy ha mindezt kényelmesen, akár a telefonomról is meg tudnám csinálni. Erre kínál egy lehetőséget a Sunflower Ingatlan nevű program, amely már Android-ra is elérhető.

Sunflower Ingatlan indítóképernyő

A program apró, ám annál hasznosabb. Indítás után azonnal keresgélhetünk vele, vagy átnézhetjük a kedvencnek jelölt találatainkat. A keresés során a legtöbb alapadatot megadhatjuk, ami alapján ingatlanokat akarunk keresni:

  • szobák száma
  • ár (ezer forintban)
  • méret
  • állapot
  • típus (panel, tégla, kertes ház stb)
  • eladó vagy kiadó ingatlan

Ami nekem nagyon tetszett, az pedig az, hogy a keresési területet Google Mapson tudjuk beállítani. Nagyon kényelmes, még gépelnünk sem kell, és mégis egyszerre több kerület ingatlanjai között kereshetünk.

Találati lista, csillagozási lehetőséggel

A találati listában megcsillagozhatjuk az eredményeket, amelyeket később visszanézhetünk. A találatokat természetesen több paraméter szerint is rendezhetjük, mint például ár, méret, szobák száma vagy a feladás dátuma. A kibontásában végignézhetjük a csatolt képeket. Itt szerintem jó ötlet, hogy a képek oldalra scrolloznak, így nem olyan hosszú egy-egy adatlap. A képek mellett természetesen a legfontosabb információkat is megtaláljuk az ingatlanról. Egyetlen hátránya az alkalmazásnak, hogy ha nem a saját beépített vissza gombjára nyomunk, hanem a készülék „back” gombját használjuk, akkor azonnal kilép, kérdés nélkül. Ekkor sajnos vesznek a találatok is. Ettől a hibától eltekintve a program nálam jól muzsikált, és nem volt vele gond.

Frissítve – 2010. szeptember 8.

Kijött az új verzió a Sunflower Ingatlan-ból, megoldották a vissza gombos gondot.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá